Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Opavský páv zve na čtvrtý filmový maraton

Opavský páv zve na čtvrtý filmový maraton

31.03.2017

Festival Opavský páv, který organizují studenti Audiovizuální tvorby Slezské univerzity v Opavě, přijímá do 7. 4. 2017 registrace studentských snímků mladých filmařů ze středních a vysokých škol. Čtvrtý ročník odstartuje v budově Slezanky 2. 5. 2017 a potrvá do 4. 5. 2017, kdy ho již tradičně zakončí slavnostní odevzdávání pávích pírek oceněným režisérům. Do poroty letos zasedne Fedor Gál, Peter Bebjak, Martin Novosad, Jan Plachý, Miro Remo a Viktor Kamenický. Registrovat snímek do soutěžní sekce festivalu je možné do 7. 4. 2017, a to prostřednictvím registračního formuláře na festivalovém webu. Možnost přihlásit svá audiovizuální díla mají studenti v pěti kategoriích: hraný film, hraný film krátkometrážní (do 5 min.), dokumentární film, animovaný film a hudební videoklip.


V rámci festivalu bude probíhat doprovodný program, který se tentokrát zaměří na vývoj kinematografie: „Myšlenkou letošního doprovodného programu je propojení tradičního řemesla a moderní technologie. Naším cílem je, aby se v programu objevily jak tradiční formy audiovize, tak ty nové," uvádí členka organizačního týmu Klára Jančíková. Svá audiovizuální díla představí v rámci doprovodného programu např. Tereza Španihelová alias Tores Gorgeous. Scénickým čtením z vybraných knižních ukázek a promítnutím jejich filmové podoby se probere workshop zaměřený na filmové adaptace, který povedou básník Jakub Chrobák, literární teoretička Stanislava Schupplerová a vedoucí oddělení audiovizuální tvorby Monika Horsáková. Zájemci se mohou hlásit rovněž na workshop práce se steadycamem, na dalším workshopu si zase budou moci vyrobit vlastní praxinoskopy nebo se naučit trikovat pomocí klíčování. Chybět nebude tradičnín fotokoutek či Klub deskových her Pajdulák. Vstup na festival i doprovodné akce je zdarma. Více informací na opavskypav.slu.cz.

Reklama

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023 Reklama

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Oscary a rekordní počet cizojazyčných kandidátů

Oscary a rekordní počet cizojazyčných kandidátů

09.01.2021

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) v pátek představila svým členům užší výběr 93 snímků, z nichž budou vybíráni finální kandidáti do kategorie nejlepšího cizojazyčného filmu pro… (více)

Režisér Čáry se vydal do Osvětimi

Režisér Čáry se vydal do Osvětimi

17.01.2019

Jeden z nejúspěšnějších slovenských režisérů Peter Bebjak (Čára, Spravedlnost) připravuje nové drama z koncentračního táboru Osvětim. Snímek Správa / The Report se pak navíc možná dočká i americké… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

52. MFF Karlovy Vary

52. MFF Karlovy Vary

08.07.2017

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlédnout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 a půl tisíce… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Nejnovější novinky

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

17.03.2024

Epickému science fiction v režii Denise Villeneuvea se po osmnácti dnech v kinech velmi slušně daří. V neděli 17. března dosáhl snímek Duna: Část druhá celosvětových tržeb téměř 495 milionů dolarů (z… (více)

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Reklama

Reklama