Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Nový megaplex Cinema City Chodov

Nový megaplex Cinema City Chodov

12.10.2017

Společnost Cinema City otevřela svůj první megaplex. Toto největší tuzemské kino se nachází v nové části pražského obchodního Centra Chodov a nabídne divákům vybavení nejmodernějšími technologiemi, široký výběr filmů i formátů, VIP zónu a rozšířenou nabídku občerstvení včetně vlastní restaurace. Megaplex Cinema City se tak stane největším centrem filmové zábavy v České republice. Diváky čeká celkem 18 nových sálů s celkovým počtem 2635 míst. Na jeho stavbu bylo vynaloženo mnoho tun materiálu.

 

Ještě než tento nový „gigant" mezi ostatními multiplexy vyrostl, muselo se dát mnoho věcí a lidí do pohybu. Tak například na stavbě pracovalo až 400 lidí v určitých chvílích najednou a muselo se posouvat projekční okno, aby se do projekční kabiny vešel technik i promítačka najednou. Na celou stavbu Cinema City Chodov se spotřebovalo 26 000 m2 sádrokartonu, což jsou 3 fotbalová hřiště nebo 98 tenisových kurtů. V této chvíli je v kině umístěno celkem 120 televizí, jejichž LED obrazovky mají cca 36 000 000 obrazových bodů, což je jako 12 promítaček či 4 800 semaforů. Hvězdná obloha uprostřed lobby obsahuje 3200 světelných bodů a je v nataženo 1,4 km optického vlákna. Podlahové krytiny váží celkem 6 tun, přesně tolik váží 3 plejtváci obrovští. Velmi ostrý obraz promítají 4k projektory. Laserové projektory mají 50x delší životnost než obyčejná žárovka a musí být chlazeny speciální chladicí kapalinou. „Megaplex je u nás zcela nový pojem, kterým posouváme zážitek z návštěvy kina na novou úroveň. Nový megaplex se stane místem, kde si každý návštěvník přijde na své. Nabízí se mu totiž nekonečně mnoho variací, jak si užít film dle svých preferencí. Chceme v lidech zanechat zážitek a dopřát jim nadstandardní služby," uvedl Robert Švec, marketingový ředitel Cinema City.


Pro milovníky intenzivního filmového zážitku je přichystaný speciální 4DX sál, ve kterém zažijí film opravdu na vlastní kůži. Sedadla a samotný kinosál jsou vybaveny high-tech technologiemi, které v synchronizaci s akcí na plátně docílí větší reálnosti a pocitu, jako by byl návštěvník přímo v dění filmových trháků. Pocit dokreslují také speciální doprovodné efekty, jakými jsou voda, vítr, blesky, vůně a nově také sníh. Dokonalý obraz dokreslí skvělé multi-prostorové ozvučení Dolby Atmos. Tato technologie je vlajkovou lodí společnosti DOLBY. Jedná se o špičkové ozvučení celého sálu za pomoci desítek reproduktorů, které umí kalibrobrovat pouze vyškolený technik. Kalibrace se musí opakovat aspoň jedenkrát za rok. Dolby Atmos může pracovat až se 128 samostatně ovládanými reproduktory a zajistit tak naprosto dokonalý multi-prostorový zvuk.


Novinkou je také VIP zóna, která 3 sály s ještě pohodlnějšími polohovatelnými sedačkami, vlastní restaurací a neomezenou konzumaci popcornu a nealkoholických nápojů. V této kuchyni pro VIP zónu pracuje celkem 6 národností – lidé z Řecka, Itálie, Jamajky, Izraele, České republiky i Ukrajiny.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama