Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Mezinárodní soutěž filmů Nespresso Talents

Mezinárodní soutěž filmů Nespresso Talents

28.02.2018

Mezinárodní filmová soutěž Nespresso Talents opět otevírá dveře výjimečným mladým filmařům, kteří milují výzvy a chtějí naplno projevit svou kreativitu. Vítěz získá nejen finanční odměnu na rozjezd své filmové kariéry, ale i exkluzivní pozvánku na Filmový festival v Cannes 2018. Letos musí účastníci soutěže natočit snímek, jehož tématem je žena a její síla, talent a inovativní přístup, se kterým se zasadila o pozitivní změnu ve svém okolí. Specifická je soutěž především tím, že filmy na téma „Co dokáže jen ona“ musí tvůrci natočit na výšku, tedy ve formátu přehrávání, které není pro filmaře tradiční, ale diváci si jej mohou pohodlně přehrát na svých mobilních zařízeních. 

 

Filmaři z celého světa mohou své snímky přihlašovat do 25. března na Nespresso.com/talents a získat tak šanci na hlavní výhru i účast na seminářích festivalu Cannes se zástupci Semaine de la Critique a Berlinale Talents. Loni se o senzaci postarala mladá filmařka z České republiky Daria Kascheeva, která si získala pozornost poroty svým originálním krátkým filmem To Accept. V konkurenci 317 filmů z více než 40 zemí vyhrála hlavní cenu, což jí otevřelo spoustu dalších cest k rozvoji její filmové kariéry. Za vítězku ji zvolily osobnosti filmového světa, jako je Tom Wlaschiha (herec ze seriálu Hra o trůny), Will Darbyshire (filmař) a Lidia Sheinin (filmová režisérka a vítězka Nespresso Talents 2016). Vítězství Darie zajistilo nejen finanční odměnu ve výši 6000 eur, ale i další odborný mentoring  od partnerů společnosti Nespresso, La Semaine de la Critique a Berlinale Talents. 

 

Daria Kascheeva si letos zkusí opačnou roli – místo soutěžení zasedne v porotě českého kola soutěže Nespresso Talents. To probíhá automaticky spolu s mezinárodní soutěží a její vítěz získá na vyhlášení vítězů na MFF Karlovy Vary odměnu ve výši 3000 eur, nejlepší české snímky na druhém a třetím místě pak 1000 eur. Spolu s Dariou v porotě usedne i herečka Zuzana Stivínová a producentka Petra Ondřejková.

Reklama

Související novinky

Soutěž vertikálního filmu Nespresso Talents

Soutěž vertikálního filmu Nespresso Talents

27.04.2017

Společnost Nespresso vyhlásila v letošním roce druhý ročník mezinárodní soutěže krátkých filmů ve vertikálním formátu Nespresso Talents a letos poprvé probíhá také regionální kolo, určené českým… (více)

20 filmových sezón od 4. ledna na ČT1

20 filmových sezón od 4. ledna na ČT1

04.01.2011

Nový projekt České televize s názvem “20 filmových sezón v České televizi“ nabízí divákům i filmovým fandům historicky první ucelené ohlédnutí za dějinami českého hraného celovečerního filmu po… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama