Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Mánesův most se promění v kulturní scénu

Mánesův most se promění v kulturní scénu

26.05.2018

Celodenní sousedská slavnost Most 20.0 se bude odehrávat v sobotu 2.6. 2018 od 10 do 22 hodin přímo na Mánesově mostě v Praze a na jeho obou koncích. Oslava se koná k 20. výročí Česko-německého fondu budoucnosti. Mánesův most tak bude poprvé ve své historii otevřen kultuře a setkávání! Oslava sousedství mezi Čechy a Němci nabídne pestrý program. Namísto aut a tramvají si na mostě užijete koncerty, divadlo, diskuse, workshopy, ochutnávky a můžete si také zahrát fotbal s výhledem na pražské dominanty! Vystoupí přední české i německé kapely jako KRAFTKLUB (DE) a Mydy Rabycad (CZ), Itchy (DE), Never Sol (CZ), Xavier Darcy (DE), Ondřej Ruml (CZ) a další. Vstupné je zdarma.

 

Festival je oslavou kulatin Česko-německého fondu budoucnosti, který už 20 let podporuje vzájemné porozumění mezi oběma národy společnými aktivitami v nejrůznějších oblastech, zejména v kultuře, vzdělávání a vědě. „I když se mosty v Praze staly v poslední době spíše jablkem sváru, je jejich smyslem lidi spojovat, a my jsme rádi, že můžeme oslavit naše jubileum na tak symbolickém a krásném místě. Srdečně všechny zveme na oslavu dobrých vztahů Čechů a Němců. Nebude chybět nic z toho, co naše národy spojuje: kultura, historie a kreativita, dobré pivo, jídlo a dokonce ani fotbal nebo sklářská tradice,” zvou ředitelé fondu Tomáš Jelínek a Petra Ernstberger.

 

Za 20 let od svého založení Česko-německý fond budoucnosti realizoval více než 10 300 projektů, díky nimž se Češi a Němci setkávají, mohou vzájemně poznávat svůj svět, kulturu i dějiny. Fond rozdělil přibližně 57 miliónů eur. Většina prostředků plynula na podporu škol a mládeže, kulturní projekty, partnerství obcí a zájmových sdružení, dialogy a vědecké projekty, obnovu památek, publikační činnost a sociální projekty pro národnostní a jiné menšiny. Především se fond podílel na odškodnění obětí nacismu. Přijďte se připojit a slavit s dobrými sousedy! Více informací na www.most20.cz a na Facebooku.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

včera

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama