Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na stříbrném plátně v digitální kvalitě! Filmovou kolekci doplní tematické dokumenty a seriálový maraton v Praze s významným zahraničním hostem (malá nápověda: málokdo tuší, jak vypadá od brady dolů). Téma letošního festivalu je životní prostředí a jeho budoucí vyhlídky. Science fiction filmy přinášejí předzvěsti, varování, konce civilizace i naději – hranice mezi odhadem a fikcí je málokde méně zřetelná. Představíme vám nejen možné osudy naší domovské planety, ale samozřejmě i konání jejích obyvatel v solidním vesmírném měřítku. Příroda, ze které přežil jen název, postapokalyptické scénáře, mimozemský zásah nebo nečekaný technologický vývoj… co nám otevře oči?

Mezi novinky letošního ročníku patří film A.I. Rising – „Blade Runner po srbsku“. Komorní drama o astronautovi a androidce, která mu dělá společnost během mezihvězdného letu. Druhou novinkou je psychologické drama Freaks. Malá Chloe nesmí vycházet z domu, protože je jiná a venku pro ni není místo. Když z domu uteče, zjišťuje, že to možná nebyl dobrý nápad. O tomhle napínavém filmu budete přemýšlet ještě dlouho. Maďarská novinka Lajko: Cigán ve vesmíru je bláznivou komedií o prvním člověku ve vesmíru. Tím může být maďarský pilot práškovacího letadla Lajos Serbán, který má být pokusným králíkem před startem Gagarina. Připravte se na raketu z kadibudky, matku bezmocně kroužící kolem Země, straníky a aparátčíky. Čtvrtou novinkou je snímek Prospektor, o rodině vesmírných lovců diamantů. Stojí především na podmanivém prostředí toxické lesní planety, která vznikla s minimem zvláštních efektů.

V sekci klasik uvedeme snímek Gattaca, vizuálně podmanivé psychologické drama o touze přetrhat pouta geneticky kastované společnosti. Druhou klasikou je Godzilla, a to ta úplně první, z roku 1954. Loutky, modely a černobílý děs z atomového nebezpečí. Film, který odstartoval kult, trvající dodnes. Třetí klasikou je Kovboj Bebop: Lovec odměn, vycházející ze stejnojmenného kultovního anime seriálu. Kromě zběsilé akce a vtipných hlášek v noirovém vesmíru má i jedinečný soundtrack.

Těšit se můžete na seriálový maraton kultovního Červeného trpaslíka, a to se speciálním hostem Normanem Lovettem, který ztvárnil roli palubního počítače Hollyho. Ten je také protagonistou snímku Zlouni z vesmíru – céčka, které se s divákem nemazlí. Pokud máte rádi klišé, přiznaně nešikovné efekty, drsné hlášky a megatuny bizáru, musíte film vidět. Stejně jako každý rok jsme pro vás ve spolupráci s iShorts připravili pásmo krátkých sci-fi filmů. Rozhodně se máte na co těšit. Vítejte na Future Gate 2019!

Reklama

Související novinky

Comic-Con Prague 2024 odtajnil další hvězdné hosty

Comic-Con Prague 2024 odtajnil další hvězdné hosty

07.03.2024 Reklama

V pořadí pátý ročník festivalu popkultury Comic-Con Prague potěší nejen fanoušky legendární space opery Star Wars či ikonické Hvězdné brány. Na začátku dubna budou moci v pražském Universu potkat… (více)

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Sci-fi detektivek není nikdy dost

Sci-fi detektivek není nikdy dost

21.05.2015

Obzvlášť těch ambiciózních, mezi něž se bude chtít zařadit i Genus. Co si pod tímhle slůvkem máte představit? Hodně depresivní příběh z futuristického Londýna, v němž si můžete předem koupit… (více)

Amenábarův scenárista točí sci-fi

Amenábarův scenárista točí sci-fi

16.03.2015

Mateo Gil, několika cenami Goya oceněný španělský spoluscenárista tří filmů Alejandro Amenábara – konkrétně Otevři oči, Hlas moře a Agora – se poslední roky pokouší i o režii. Po dobře přijatém… (více)

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

14.03.2015

V pražském Era ART klubu právě probíhá pravidelná úterní „jízda" Na ohnivé kometě! Od 3. března do 28. dubna zde můžete zhlédnout výjimečné sci-fi a fantasy snímky doprovázené následnou diskuzí se… (více)

Orlando Bloom v drsné scifárně

Orlando Bloom v drsné scifárně

07.02.2009

Tak, jméno v titulku přilákalo k této zprávě náhodné kolemjdoucí fanynky. A teď něco pro opravdové filmové fanoušky: Andrew Niccol. Znáte jej. Prosadil se zajímavou sci-fi Gattaca, napsal scénář k… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nejnovější novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

včera

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Reklama

Reklama