Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Černí panteři od tvůrců Black Panthera

Černí panteři od tvůrců Black Panthera

20.02.2019 Autor dO_od

Nenechte se zmást titulkem, následující zpráva se netýká ani tolik chystaného pokračování k slavnému hrdinovi z Wakandy (který mimochodem letos skončil nominován na Oscara za nejlepší film), ale skutečné organizace jménem Black Panther Party, která působila v USA od poloviny 60. do konce 70. let dvacátého století, a jejíž členové byli obecně známí jako Černí panteři. Právě kolem nich by se totiž měl točit nový snímek Jesus Was My Homeboy od producenta Ryana Cooglera (ten komiksový Black Panther) a režiséra Shaky Kinga (Newlyweeds). Příběh by pak měl vyprávět o proslulém členovi Černých panterů Fredu Hamptonovi, jenž bojoval za občanská práva Afroameričanů, a především vystupoval proti policejní brutalitě páchané v té době na jeho spoluobčanech. To vše bychom přitom měli sledovat z perspektivy Williama O’Neala, muže, který ho později zradil, což následně vedlo k Hamptonově zastřelení při kontroverzní policejní razii. O dvacet let později spáchal O’Neal sebevraždu. Hlavní role ve filmu získali Daniel Kaluuya (Uteč, Vdovy) a Lakeith Stanfield (Sorry To Bother You). Snímek zaštítí studio Warner Bros. Pictures.

Reklama

Související novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (více)

93. Ceny akademie - výsledky

93. Ceny akademie - výsledky

26.04.2021

Dnes v noci proběhl 93. ročník předávání Oscarů, cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Ceremoniál se odehrál kvůli stále trvajícím protiepidemickým opatřením zcela netradičně ve velmi… (více)

Ceny BAFTA ovládla Země nomádů

Ceny BAFTA ovládla Země nomádů

11.04.2021

Dnes večer proběhlo v londýnském Royal Albert Hall udílení prestižních filmových cen Britské akademie (BAFTA) za uplynulý rok. V počtu nejvíce nominací (7) vedly shodně snímky Země nomádů a britské… (více)

Marvel chystá seriál o Wakandě

Marvel chystá seriál o Wakandě

02.02.2021

Přestože stále nevíme, jak přesně si Marvel spolu s režisérem Ryanem Cooglerem poradí s tragickou a náhlou smrtí herce Chadwicka Bosemana, jedno je jasné – role krále T’Chally se přeobsazovat nebude… (více)

Nová Fantastická čtyřka má režiséra

Nová Fantastická čtyřka má režiséra

11.12.2020

Studio Disney včera mělo schůzi investorů a krátce na to rozbilo internet naprosto drtivou náloží nových oznámení. Mezi těmi největšími? Reboot Fantastické čtyřky tentokrát konečně pod dohledem… (více)

Hvězdně obsazený western na cestě

Hvězdně obsazený western na cestě

16.09.2020

Pokud jste si mysleli, že hodlá streamovací gigant Netflix v nadcházejících letech zpomalit a kvůli narůstajícím dluhům produkovat z ničeho nic méně obsahu, pak jste na omylu. Naopak, skoro to začíná… (více)

Třetí Creed má hvězdného scenáristu

Třetí Creed má hvězdného scenáristu

26.02.2020

Třetí film v boxerské sérii Creed s Michaelem B. Jordanem v hlavní roli je oficiálně na cestě. Snímek napíše scenárista Zach Baylin, který napsal chystanou biografii King Richard o proslulém… (více)

Black Panther 2 má režiséra

Black Panther 2 má režiséra

12.10.2018

K režii pokračování marvelovského megahitu Black Panther se oficiálně vrací Ryan Coogler (Creed, Fruitvale), jenž druhý díl zároveň i napíše. Studio projevilo zájem si režiséra udržet prakticky… (více)

Druhý Space Jam má zelenou

Druhý Space Jam má zelenou

20.09.2018

Dvojka basketbalové komedie Space Jam se oficiálně hýbe kupředu. V hlavní roli vystřídá Michaela Jordana basketbalista LeBron James, asi nejzajímavější to ovšem je na producentské židli. Tam totiž… (více)

Bonnie a Clyde dostanou konkurenci

Bonnie a Clyde dostanou konkurenci

25.07.2018

Daniel Kaluuya (Uteč, Black Panther) a Lena Waithe (Ready Player One: Hra začíná, Master of None) natočí film inspirovaný příběhem Bonnie a Clyda, Queen and Slim. Práva na film získalo studio… (více)

Druhý Creed má režiséra

Druhý Creed má režiséra

12.12.2017

Poslední měsíce to vypadalo, že na natáčení Creeda 2 dohlédne přímo Sylvester Stallone. O to překvapivější je tedy oznámení, že od Ryana Cooglera (Black Panther) nepřebírá štafetu samotný Rocky,… (více)

O čem bude Creed 2?

O čem bude Creed 2?

04.07.2017

Studio Warner Bros. stále nic nepotvrdilo, Sylvester Stallone ale naznačuje, že by se mohla blížit dvojka Creeda. Pokračování spin-offu Rockyho bylo odloženo poté, co šli režisér Ryan Coogler a… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

včera

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Reklama

Reklama