Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví první oficiální knižní prequel k tajemné sérii, která si podmanila nejen příznivce sci-fi žánru po celém světě. Již týden po premiéře třetí řady kultovního seriálu, v němž parta kluků objeví vchod do jiné dimenze, přichází do Česka knižní adaptace americké autorky Gwendy Bond Stranger Things: Temný experiment. Díky ní se čtenáři dozví všechno, co chtěli vědět o předchozích událostech tohoto seriálu.

Je léto roku 1969, Amerika se zmítá ve víru vietnamské války a ohnivých protestů ve Washingtonu. Zdánlivě daleko od těchto událostí studuje na univerzitě v srdci Indiany Terry Ives – pozdější matka dívky se zvláštním nadáním Eleven, která výrazně ovlivní události populárního seriálu. Svět se mění a Terry nechce být pouze tichým pozorovatelem. Proto se přihlásí jako testovací subjekt do vládního experimentu s kódovým označením MKULTRA. A právě zde, v malém městečku Hawkins, začíná její příběh. Neoznačené dodávky, vzdálená laboratoř schovaná hluboko v lesích, látky, které jsou schopny ovládat lidskou mysl a tajemství, kterému musí přijít Terry na kloub. Kdo stojí za zrodem tajemné laboratoře a komu se zodpovídají vědci, kteří pracovali na tajemném experimentu rozvíjejícím události v první a druhé řadě seriálu? Jaká je pravda o matce Eleven a jak její jednání ovlivní následující tajemné události, které se v městečku odehrají?

To vše odhaluje hororový prequel vycházející pod nakladatelskou značkou Fobos. Již nyní si ho můžete objednat v předprodeji na e-shopu Knihy Dobrovský. Oficiálně pak vychází 8. července 2019.

Reklama

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

dnes

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama