Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Roztočte spirálu své filmové kariéry!

Roztočte spirálu své filmové kariéry!

18.05.2020

Mezinárodní soutěž pro mladé filmaře Nespresso Talents se opět rozbíhá, a to na opravdu pozitivní vlně. Každoroční výzva se letos týká tématu „Pozitivní spirála“, aneb jak jeden dobrý skutek dokáže změnit svět k lepšímu. Výherci získají štědrou finanční odměnu. Vyhlášení letošních výherců proběhne v červenci 2020. Vzhledem k nastalé situaci, se účast výherců na festivalech v Cannes a v Karlových Varech přesouvá až na rok 2021. Dobrou zprávou je posunutí uzávěrky přihlášek a krátké filmy ve vertikálním formátu (9:16) mohou autoři letos přihlašovat výjimečně až do 31. května.

Společnost Nespresso již pátým rokem pořádá soutěž, ve které dává šanci výjimečným filmovým talentům z celého světa, a současně chce tvůrce inspirovat k tomu, aby změnili svět k lepšímu. Stejně jako v předešlých ročnících, i letos se musí začínající filmaři držet společného tématu a zpracovat jej v krátkém filmu na výšku, tedy způsobu přehrávání videí, jehož popularita za poslední roky neustále roste.

O co se soutěží? V mezinárodním kole čeká na tři nejlepší autory finanční odměna na rozjezd filmové dráhy. Samozřejmě nepřijdou ani o pozvání na filmový festival v Cannes (pouze mezinárodní výherce). Stejně tak lokální výherci nepřijdou o pozvání na filmový festival v Karlových Varech a mentoring pod vedením filmových profesionálů. Díky vzniklé situaci se oba festivaly uskuteční až v roce 2021. České kolo soutěže pro finálovou trojici vyvrcholí vyhlášením vítězů, které se uskuteční během července 2020. Vítěz získá 3 000 eur a autoři na 2. a 3. místě výhru ve výši 1 000 eur.

Soutěžní videa lze nahrávat až do 31. května 2020 na adresu Nespresso.com/talents, kde bude následně zveřejněno 30 nejlepších snímků o tom, jak dobro mění svět. Ať už jde o malé zdvořilé gesto odplacené stejnou měrou, nebo velký čin, který prospěje celé planetě.

Soutěž Nespresso Talents představuje šanci pro zrod nových filmových hvězd. V roce 2017 vyhrála mezinárodní kolo Daria Kashcheeva z pražské FAMU. Zúčastnila se díky tomu mentoringových seminářů s filmovými experty, v roce 2019 vyhrála studentského Oscara za film Dcera a letos v lednu získala nominaci na Oscara v kategorii krátký animovaný film.

Aby měla soutěž Nespresso Talents pozitivní dopad ve všech ohledech, vysadí i letos společnost Nespresso za každý přihlášený film 10 stromů, a to v rámci rozsáhlé iniciativy v partnerství s projektem PUR. Cílem je pomoci malým pěstitelům začít s výrobou biokávy za využití poznatků z oboru agrolesnictví.

Reklama

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Co si nenechat ujít na festivalu Pragueshorts?

Co si nenechat ujít na festivalu Pragueshorts?

27.02.2024 Reklama

Ve středu 28. 2. vypukne 18. ročník Mezinárodního festivalu krátkých filmů Pragueshorts Film Festival, organizovaného každoročně pod hlavičkou MFF Karlovy Vary. Na ty nejlepší krátké filmy z Česka i… (více)

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Soutěž Nespresso Talents je opět tady!

Soutěž Nespresso Talents je opět tady!

03.03.2020

Roztočte spirálu své filmové kariéry. Mezinárodní soutěž pro mladé filmaře Nespresso Talents se opět rozbíhá, a to na opravdu pozitivní vlně. Každoroční výzva, jejíž výherci získají štědrou finanční… (více)

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

10.02.2020

Před pár desítkami minut skončilo vyhlašování výsledků 92. ročníku Oscarů a letos se zase jednou psala historie. Cenu pro nejlepší film si totiž odneslo vůbec poprvé v historii cizojazyčné drama… (více)

Ceny české filmové kritiky – výsledky

Ceny české filmové kritiky – výsledky

02.02.2020

Nejlepším filmem roku 2019 byl českými kritiky zvolen road movie Staříci. Hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška o pomstě a spravedlnosti získal kromě nejvyššího ocenění na 10. Cenách české… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

Nabarvené ptáče v boji o Oscara?

Nabarvené ptáče v boji o Oscara?

17.12.2019

Přestože konečné nominace na Oscara ještě známy nejsou, vydala Americká filmová akademie prozatím alespoň krátké seznamy užších kandidátů pro jednotlivé kategorie, a český film může začít předběžně… (více)

FAMU na studentských Oscarech

FAMU na studentských Oscarech

19.07.2019

Vůbec poprvé v historii budou o studentské Oscary usilovat hned dva snímky z FAMU. Jedná se o animované filmy Dcera (režie Daria Kashcheeva) a Pouštět draka (režie Martin Smatana), které mimo jiné… (více)

Soutěž vertikálního filmu Nespresso Talents

Soutěž vertikálního filmu Nespresso Talents

27.04.2017

Společnost Nespresso vyhlásila v letošním roce druhý ročník mezinárodní soutěže krátkých filmů ve vertikálním formátu Nespresso Talents a letos poprvé probíhá také regionální kolo, určené českým… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

dnes

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Reklama

Reklama