Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Studia do boje s pandemií zapojí roboty

Studia do boje s pandemií zapojí roboty

24.05.2020 Autor dO_od

Občas by se mohlo zdát, že letošnímu roku už opravdu schází jenom to, aby povstal Skynet a vaše mikrovlnky se vás pokusili zabít. Nicméně ne všichni roboti jsou zlí, a hollywoodská studia nyní dokonce hodlají pár takových využít k tomu, aby se mohlo začít znovu točit. Než se tak štáby vrátí na plac mnoha filmů a seriálů, vybaví studia každou produkci roboty, kteří dokážou pomocí UV záření efektivně likvidovat virus způsobující onemocnění covid-19. Ti už jsou přitom v tuto chvíli využíváni nemocnicemi po celém světě.

 

Stroje již prošly laboratorními testy a podle všeho dokážou zničit buňky viru do dvou minut. Zatím není jasné, kolik jich bude zakoupeno, jeden takový robot totiž vyjde na zhruba 3 miliony korun, a pořízení většího množství by tak mohlo přijít studia celkem draho. Prozatím se jejich zapojení zvažuje především ve Spojených státech, kde s pandemií válčí výrazně hůř než v ostatních zemích světa. Tak snad to pomůže, a doufejme, že roboti brzy nezačnou dostávat „vlastní nápady“.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama