Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022 Autor dO_od

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda série a taky producent Tom Cruise významně ovlivňuje dění ve filmovém byznysu. Článek rozebírá nejen veškeré odklady z důvodu pandemie covidu, popisuje ale také, jak zkraje pandemie nebyli Cruise ani režisér filmu Christopher McQuarrie očkováni, což vedlo k onemocnění, a v případě druhého jmenovaného i k pobytu v nemocnici. Z článku je rovněž patrné, že studio nebylo příliš nadšené z toho, jakým způsobem se rozpočet filmu neustále zvětšoval, například i proto, že se Cruise a McQuarrie na poslední chvíli rozhodli do sedmého filmu přidat sekvenci s ponorkou, která měla být až v osmičce.

 

Popsány jsou ale i debaty mezi Cruisem a studiem ohledně 45denního exkluzivního okna v kinech, se kterým herec nesouhlasí. Cruise bojuje za zachování klasických tří měsíců v kinech, důvodem je potom fakt, že herec obdrží většinu peněz až díky tržbám z kin. A když píšeme většinu, je tím skutečně myšlena většina, protože Cruisovi série podle všeho vydělává víc peněz než samotnému studiu. Obě strany se nicméně rozhodly, že finální rozhodnutí padne až bude produkce na sedmém filmu hotová a osmý film dotočen.

 

Poslední zásadní zprávou je pak snaha studia rozvinout program na své streamovací službě Paramount+, proto vznikly plány na seriálové zpracování Cruisova staršího filmu Bouřlivé dny, a taky seriálové rozšíření světa Mission: Impossible. Obojí však Cruise vetoval. A to i přesto, že jeho špiónská série vychází ze seriálu ze 60. let. Osmý film má být nicméně posledním v sérii, minimálně s Cruisem, stále tak existuje možnost, že v budoucnu studio tuto značku přece jen o seriál rozšíří. Zde je potřeba zopakovat pár měsíců starou zprávu, že Paramount po změně vedení hodlá změnit strategii a přejít od velkých blockbusterů ke tvorbě na míru jejich streamovací službě. Jak je ale z článku THR patrné, projekty Toma Cruise jsou momentálně velkou a důležitou výjimkou.

Reklama

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024 Reklama

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Třetí Top Gun se řítí

Třetí Top Gun se řítí

12.01.2024

Top Gun: Maverick, který před rokem a půl zboural kina, je nejúspěšnějším filmem megastar Toma Cruise a celosvětově si doletěl pro 1,5 miliardy dolarů. Bylo tedy jen otázkou času, než Paramount… (více)

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmá Mission: Impossible znepokojila Joa Bidena

Sedmá Mission: Impossible znepokojila Joa Bidena

02.11.2023

Sedmý díl populární akční série Mission: Impossible s podtitulem Odplata - První část v režii Christophera McQuarrieho sice letos za svou dávku poctivé akce a kvalitní zábavy posbíral veskrze… (více)

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

31.10.2023

Je to zhruba měsíc, co jsme informovali o slovech producentů nové krimi od Netflixu Ještěr, kteří uvedli, že se v zákulisí začíná diskutovat možnost třetího Sicaria. Vynikající krimi thriller s Emily… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

dnes

Ruben Östlund v současnosti patří mezi nejsledovanější evropské filmové autory. Svým snímkem Trojúhelník smutku, za nějž získal několik oscarových nominací i Zlatou palmu z hlavní soutěže festivalu v… (více)

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Reklama

Reklama