Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Kolik stály epizody Pána prstenů?

Kolik stály epizody Pána prstenů?

25.04.2022 Autor dO_od

Jen pár dní po zprávách o masivním rozpočtu jednotlivých epizod blížící se čtvrté série Stranger Things, hitu streamovací služby Netflix, je tu tentokrát nové info spjaté s příchodem očekávaného seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. A jak šlo odhadnout už z předchozích informací týkajících se rozpočtu první série, suma, za níž byly pořízeny jednotlivé epizody tohoto epického fantasy díla, ještě vysoko převyšuje částku, kterou utratili tvůrci Stranger Things.

 

Podle serveru Variety totiž Amazon utratil za epizodu v průměru přibližně 58 milionů (!) dolarů. Jenom pro představu, za takovou částku byste mohli natočit dva filmové John Wicky. Suma tak vysoko převyšuje výše zmiňovaných 30 milionů, které Netflix utratil za epizody čtvrté série Stranger Things, nebo třeba 20 milionů, které HBO Max vysypalo za epizody Rodu draka, prvního spin-offu Hry o trůny. Zároveň je to podstatně víc, než co Disney utrácí za marvelovské seriály, nebo kolik Netflix dává tvůrcům Zaklínače (neoficiálně 10 milionů dolarů za epizodu ve druhé sérii).

 

První sezóna Pána prstenů bude obsahovat osm epizod, celkový rozpočet je okolo 465 milionů dolarů a seriál již byl prodloužen na druhou řadu. Ta se nicméně nebude natáčet na Novém Zélandu, ale místo toho se štáb a celá produkce přesunula do Velké Británie. Premiéra seriálu byla stanovena na 2. září letošního roku. Děj nás pak zavede do druhého věku tolkienovské fantasy, vedle hromady nových postav se ale potkáme i s několika starými známými jako Galadriel (Morfydd Clark) či Elrond (Robert Aramayo).

Reklama

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

včera

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Reklama

Reklama