Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Roman Polanski natáčí nový snímek

Roman Polanski natáčí nový snímek

29.04.2022 Autor Goldbeater

Přibližně před dvěma týdny začalo natáčení nového dramatu od kontroverzního oscarového režiséra Romana Polanského (Žaluji!, Bůh masakru), které aktuálně vzniká ve švýcarském Gstaadu pod názvem The Palace. Děj filmu je zasazen do luxusního švýcarského hotelu během silvestrovských oslav roku 1999, kdy se proplétají příběhy zámožných hostů i zaměstnanců hotelového zařízení. Snímek měl původně začít vznikat už vloni na podzim, nakonec bylo však natáčení o půl roku odloženo.

 

Podle nejnovějších informací se k mezinárodnímu obsazení, které už předtím čítalo třeba Joaquima de Almeidu (Zabiják & bodyguard) a uruguajského herce a producenta Lucu Barbareschiho (Žaluji!), přidali i německý herec Oliver Masucci (Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství) a francouzská herečka Fanny Ardant (Tenkrát podruhé). Potvrzeni dnes čerstvě byli i Fortunato Cerlino (Gomora) a John Cleese (Hotýlek). Své připojení k ansámblu před pár dny na svém instagramovém profilu odhalil i herec Mickey Rourke (Wrestler, Iron Man 2), jenž si v přiloženém textu spolupráci s režisérem velmi pochvaloval, za což to následně v komentářích pod příspěvkem od uživatelů sociální sítě dost schytal. Osmaosmdesátiletý Roman Polanski totiž stále zůstává jednou z nejkontroverznějších tváří světového filmu kvůli událostem z konce sedmdesátých let, kdy byl za pohlavní styk s nezletilou v USA obviněn ze znásilnění, načež vycestoval ze země a dodnes je v Americe vnímán jako uprchlík před zákonem.

 

Za kameru se u nového filmu postaví režisérův letitý spolupracovník Paweł Edelman (Pianista, Muž ve stínu) a hudbu k dramatu by měl složit dvojnásobný držitel Ceny Akademie, Alexandre Desplat (Tvář vody, Grandhotel Budapešť). Scénář společně s Polanským napsal Jerzy Skolimowski, jehož nové drama Eo bude již za pár dnů soutěžit o Zlatou palmu v Cannes. A právě na nadcházejícím festivalu v Cannes by mohl nový Polanského právě vznikající projekt vyvolat i menší rozruch, je totiž velmi pravděpodobné, že The Palace bude figurovat na tamním Marché du Film, jednom z nejzásadnějších filmových trhů na světě, kde by mohl být nabízen světovým distributorům k prodeji.

Reklama

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

9. ročník festivalu 3Kinofest již 9. listopadu

9. ročník festivalu 3Kinofest již 9. listopadu

07.11.2022 Reklama

Slavnostní zahájení mezinárodního filmového festivalu 3KinoFest proběhne 9. listopadu v 18:30 hodin ve Velkém sále Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí. Promítán bude polský film Tata… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (více)

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Čtyřiadvacátá dokumentární Ji.hlava bude!

Čtyřiadvacátá dokumentární Ji.hlava bude!

19.09.2020

Přípravy na 24. Ji.hlavu nepolevují. Naopak! Nabitý program nabídne první a zároveň poslední snímek islandského hudebního skladatele Jóhanna Jóhannssona, filmový portrét slavné performerky Mariny… (více)

Ben Affleck zpátky u režie

Ben Affleck zpátky u režie

09.08.2020

Herec, režisér a oscarový scenárista Ben Affleck (Město, Argo) se po čtyřech letech vrátí za kameru. Napíše a natočí snímek The Big Goodbye, jenž bude vyprávět o pozadí vzniku snímku Čínská čtvrť… (více)

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

23.04.2024

Ruben Östlund v současnosti patří mezi nejsledovanější evropské filmové autory. Svým snímkem Trojúhelník smutku, za nějž získal několik oscarových nominací i Zlatou palmu z hlavní soutěže festivalu v… (více)

Reklama

Reklama