Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Warneři ruší Batgirl, co dalšího je v ohrožení?

Warneři ruší Batgirl, co dalšího je v ohrožení?

03.08.2022 Autor dO_od

Jedna velká filmová bomba byla odpálena serverem Deadline včera v pozdních hodinách našeho času. Studio Warner Bros., potažmo jeho nové vedení v čele s Davidem Zaslavem ze společnosti Discovery, totiž nadobro poslalo k ledu již natočený a takřka i v postprodukci dokončený komiksový snímek Batgirl s cenovkou 90 (!) milionů dolarů.

 

Důvody nejsou oficiálně známy, spekuluje se o tom, že testovací projekce byly tak špatné, že studio radši vše škrtlo, aby ušetřilo. U tohoto vysvětlení se ale člověk musí znova podívat na rozpočet filmu a uvědomit si, že takhle drahé a již hotové projekty se zkrátka neruší, protože vždycky existuje šance, že vydělají aspoň něco zpátky. A to i kdyby nakonec snímek zamířil podle původního plánu na HBO Max. Druhým důvodem by pak údajně měla být nová strategie studia vydávat pouze velké komiksy s rozpočtem 90 milionů a víc. Ano, čtete dobře – tady už si i samotné vedení Warnerů protiřečí. Byť měla Batgirl původně cenovku jen 70 milionů, covid a další obvyklé produkční trable nakonec rozpočet vystřelily k těm výše zmíněným 90 (a podle některých zdrojů i přes 100 milionů…), zřejmě se tak kravaťáci z Discovery nezabývali jen samotnou cenou, ale i tím, jak film vypadá. Otázkou je, jestli ovšem za komorní pojetí můžou kreativní rozhodnutí režisérů Adila El Arbiho a Bilalla Fallaha (Mizerové navždy, Ms. Marvel), nebo měl takhle projekt původně chystaný pro streamovací službu odjakživa vypadat.

 

No a pak tu máme situaci kolem Batmanů a celkový stav DCEU obecně. Nedávno vyšla zpráva, že Ben Affleck znovu nasadí kápi pro dvojku Aquamana, kde se původně měl objevit Michael Keaton. Keatononův Batman se ale vrátí nejprve ve Flashovi, který byl odsunut až za druhého Aquamana – jeho účast tak najednou nedávala smysl. To ale není vše. Keaton totiž hrál zásadní roli také v Batgirl a jeho Batman měl tak do budoucna vést hrdiny DCEU kupředu. O dva ze tří projektů teď jednoduše přišel a vzhledem k potížím s Ezrou Millerem není vůbec dáno, že někdy světlo světa spatří i onen proklínaný Flash. Máme tady Afflecka, který navenek říká, že Batmanem být nechce, a pak Pattinsona, u jehož odděleného univerza pro změnu studio doufalo ve větší úspěch. Čekají nás snad otřesy i tady? Snad ne, v tuto chvíli ale Zaslav škrtá a ruší, co může, budoucnost DC filmů je tak momentálně extrémně nejistá, a to se ani nepouštíme do drbů, které se nyní rojí nad celou streamovací platformou HBO Max. O tom ale jindy.

Reklama

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Warneři nakonec možná nechají kojota uniknout

Warneři nakonec možná nechají kojota uniknout

13.11.2023

Jak se zdá, čeho je moc, toho je příliš. Před pár dny jste se zde mohli dočíst zprávu o tom, že studio Warner Bros. se rozhodlo po více než roce od kontroverzního zrušení komiksovky Batgirl a animáku… (více)

Warneři opět ruší hotový film

Warneři opět ruší hotový film

11.11.2023

Je tomu rok a pár měsíců od doby, kdy svět obletěly zprávy, že studio Warner Bros. zrušilo již natočený a v postprodukci do jisté míry dokončený komiksový snímek z DC univerza, jímž byla divácky… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama