Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Seriálový spin-off Duny se začne natáčet příští měsíc

Seriálový spin-off Duny se začne natáčet příští měsíc

17.10.2022 Autor dO_od

Kvůli dopadům pandemie to chvíli vypadalo s velkolepými plány na filmové a seriálové univerzum okolo legendární Duny poměrně neslavně. Nakonec se ale snímek režiséra Denise Villeneuvea (Příchozí, Sicario) v kinech jakž takž zaplatil, především však slavil obří úspěch u kritiků, diváků, i na domácích nosičích, takže si studio Warner Bros. mohlo případné finanční zklamání připsat na úkor covidu a dát kanadskému filmaři šanci příběh uzavřít slibovaným pokračováním. To dorazí příští podzim, mezitím už se ale konečně rozjela příprava také chystaného seriálového spin-offu.

 

Projekt Dune: The Sisterhood od HBO Max v uplynulých týdnech obsadil několik známých hereček do hlavních rolí, a vše směřuje k začátku natáčení příští měsíc. Seriál, jenž se zaměří na tajuplné sesterstvo Bene Gesserit tak povedou Emily Watson (Kingsman: Zlatý kruh), Shirley Henderson (Deník Bridget Jones) a Indira Varma (Hra o trůny). Dobrá zpráva je, že seriál využije kulis a rekvizit v bulharském studiu Origo, kde nedávno Villeneuve dokončil natáčení dvojky, a přesunul se na zbytek produkce do Jordánska.

 

Na seriálu slouží coby showrunner Diane Ademu-John (The Originals) spolu s Alison Schapker (Altered Carbon), pilotní epizodu pak dostal na starost Johan Renck (Černobyl). Příběh nás zavede o nějakých deset tisíc let před narození Paula Atreida, kdy sestry z rodu Harkonnenů musí bojovat proti neznámým silám, aby zabránili konci lidstva. Děj bude vycházet z knihy Sisterhood Of Dune od Briana Herberta (syna autora Duny Franka Herberta) a Kevina J. Andersona.

Reklama

Související novinky

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

17.03.2024

Epickému science fiction v režii Denise Villeneuvea se po osmnácti dnech v kinech velmi slušně daří. V neděli 17. března dosáhl snímek Duna: Část druhá celosvětových tržeb téměř 495 milionů dolarů (z… (více)

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Druhá Duna dorazí o něco dřív

Druhá Duna dorazí o něco dřív

18.11.2023

Premiéra napjatě očekávaného pokračování úspěšné sci-fi Duna z roku 2021 se opět posouvá. Fanoušci se ovšem v tomto případě nemusí vůbec chytat za hlavu, tenhle přesun je pro ně dobrou zprávou.… (více)

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

31.10.2023

Je to zhruba měsíc, co jsme informovali o slovech producentů nové krimi od Netflixu Ještěr, kteří uvedli, že se v zákulisí začíná diskutovat možnost třetího Sicaria. Vynikající krimi thriller s Emily… (více)

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Dočkáme se třetí Duny?

Dočkáme se třetí Duny?

29.08.2023

Jedna by byla málo, dvě jsou fajn, ale co takhle tři? Ačkoliv vizionářský režisér Denis Villeneuve (Sicario, Blade Runner 2049) původně zamýšlel zadaptovat velkolepou sci-fi Duna spisovatele Franka… (více)

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nejnovější novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Reklama

Reklama