Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023 Autor dO_od

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí zlomit smolnou sérii se značkou Tomb Raider. Nečeká nás ale jenom nový film či hra, vznikne totiž i seriál – a co víc – vše bude údajně provázané tak jako filmy od studia Marvel. Budování „tombraiderovského“ univerza je tak po koupi práv na Pána prstenů druhý největší závazek, jaký Amazon v posledních letech učinil.

 

Začneme každopádně tím seriálem. Ten totiž dostala na starosti oceňovaná herečka, scenáristka a producentka Phoebe Waller-Bridge (Potvora, Indiana Jones a disk osudu), která tak nyní zkusí upéct novou verzi vhodnou pro televizní formát. Čeho se ale nejspíš nedočkáme je Phoebe v hlavní roli. Údajně se bude hledat jiná herečka, což mimo jiné znamená i konec Alicie Vikander (Ex Machina) v roli Lary Croft. Její inkarnace z roku 2018 se původně měla dočkat sequelu a to i navzdory průměrným tržbám. Nejen pandemie ale nakonec projekt pohřbila.

 

Což nás přivádí k novému filmu. O tom se zatím příliš neví, Amazon jej ale oznámil spolu se seriálem, ačkoliv zatím není jasné, v kterém projektu, případně jestli v obou, se objeví titulní postava Lary Croft. No a vše pak doprovodí v prosinci oznámená nová hra od vývojářů ze studia Crystal Dynamics. Herní série už se nicméně dočkala tří úspěšný dílů a předpokládá se, že nová hra na ně bude navazovat. Jak konkrétně se tedy vše prováže i s filmy a seriálem, toť otázka.

 

Tomb Raider zároveň vzniká i jako animovaný seriál na Netflixu. Tam jej produkuje společnost dj2 Entertainment, která se nyní o práva na franšízu bude po obří dohodě dělit právě s Amazonem. Seriál na Netflixu se údajně dočká dvou řad, hlavní postavu v něm dabuje Hayley Atwell (Kryštůfek Robin).

Reklama

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Ana de Armas, Vanessa Kirby a Sydney Sweeney v ráji

Ana de Armas, Vanessa Kirby a Sydney Sweeney v ráji

31.10.2023

Režijní veterán Ron Howard (Apollo 13, Rivalové, Třináct životů) už několikrát v kariéře dokázal, že si dokáže sehnat zatraceně hvězdné obsazení. Navíc má dobrý čuch na stavění herců do netradičních… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama