Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023 Autor Goldbeater

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou zprávu médiím předal hereččin manažer. Držitelka Zlatého glóbu za svou kariéru nasbírala přes sedmdesát filmových a televizních rolí. Narodila se v roce 1940 v Chicagu a později studovala na státní univerzitě v San Diegu. Na velkém plátně debutovala v roce 1964 v dramatu A House is Not a Home s muzikálu Roustabout s Elvisem Presleym v hlavní roli. Herecký průlom nicméně zaznamenala až o dva roky později díky snímkům, jako bylo dobrodružné fantasy Milion let před Kristem a sci-fi klasika Fantastická cesta o výpravě skupiny vědců do nitra lidského těla.

 

Následovaly westerny 100 pušek a Bandolero!, komedie Okouzlený a Kouzelný Kristián nebo krimi thrillery Modrovous a Konec Sheily. V roce 1973 se objevila v roli Constance de Bonacieux v dobrodružném snímku Tři mušketýři v režii Richarda Lestera, za níž si o dva roky později vysloužila cenu Zlatý glóbus pro nejlepší herečku v komedii či muzikálu. V roce 1977 si zahrála po boku Jean-Paula Belmonda v oblíbené akční komedii Clauda Zidiho Zvíře. V následujících letech se přesunula spíše do televize a v celovečerních filmech si střihla jen vedlejší a epizodní role (Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas). V roce 1988 získala svou druhou nominaci na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herečka v minisérii nebo TV filmu za drama Right to Die.

Reklama

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Del Toro a remake Fantastické cesty

Del Toro a remake Fantastické cesty

27.08.2017

Hollywood se už řadu let snaží předělat sci-fi klasiku Fantastická cesta. Kolem nového filmu se motali Roland Emmerich, Paul Greengrass nebo Shawn Levy, nakonec ho ale zrealizuje Guillermo del Toro … (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Jackmanova fantastická cesta

Jackmanova fantastická cesta

07.05.2011

Pro Wolverinea nabral pěkných pár kilo svalové hmoty. Natáčení v Japonsku se ale kvůli katastrofě a následném odstoupení Darrena Aronofskyho odsunulo na neurčito, a tak se Hugh bude muset zase… (více)

Greengrass odbočil z Fantastické cesty...

Greengrass odbočil z Fantastické cesty...

21.05.2010

...a raději vyrazí na Ostrov pokladů. Není to kdovíjak překvapivé rozhodnutí. Před dvěma měsíci byl Paul Greengrass vážným kandidátem na Jamesem Cameronem produkovaný remake sci-fi Fantastická cesta … (více)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (více)

Raquel Welch ve Strašnickém divadle

Raquel Welch ve Strašnickém divadle

14.10.2007

Ne že by se tento americký sexsymbol 60. let rozhodl navštívit jednu z pražských divadelních scén, ale Strašnické divadlo se rozhodlo v pondělí 15. října v rámci svých tradičních filmových projekcí… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama