Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023 Autor dO_od

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed, Black Panther) momentálně pokouší o reboot. V tuto chvíli není jasné, jestli se jedná o film, seriál, animák, nebo cokoli mezitím, stejně tak se vlastně nejedná ani o oficiální potvrzení, takže momentálně musíme spoléhat pouze na slova Cartera samotného. Ten nicméně prohlásil následující:

 

„Právě jsem mluvil s mladým mužem, Ryanem Cooglerem, který se chystá znovu oživit Akta X s diverzním obsazením. Nebude to ale mít lehké, vzhledem k tomu, kolik jsme toho už napříč seriály a filmy pokryli,“ uvedl scenárista, který se naposledy na tvorbě podílel u jedenácté řady z roku 2018.

 

Každopádně pokračování nebo reboot asi dává v dnešní době stále smysl, koneckonců seriál původně běžel od roku 1993 do roku 2001, později byl obnoven v roce 2016, kdy se dočkal dalších šesti epizod, a o dva roky dorazila poslední jedenáctá série. Projekt se dočkal i několika celovečerních filmů, knih, komiksů atd. a svoji popularitu si drží dodnes.

 

Před časem se spekulovalo také o animovaném seriálu, který by vyprávěl o tzv. „B týmu“, který řeší menší záhady, na které Mulder a Scullyová nemají čas. Kolem tohoto projektu je ale už delší dobu podezřele ticho, těžko tedy říct, jestli se ho ještě někdy dočkáme. Co se Cooglera týče, ten nedávno musel popřít spekulace, že by točil nadcházející Avengers: Secret Wars. Jeho práce u Marvelu ale nemusí být ještě hotová, ve vzduchu visí nejen třetí Black Panther, ale samostatný projekt o Namorovi, případně seriál z Wakandy.

Reklama

Související novinky

Disney zase odsouvá své blockbustery

Disney zase odsouvá své blockbustery

14.06.2023

Stávka scenáristů začíná studiím dělat první vrásky. Místo férové gáže pisálkům a zaslouženým procentům ze zisků raději šéfové typu Davida Zaslava (Warner Bros. Discovery) odmítají o požadavcích… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Marvel chystá seriál o Wakandě

Marvel chystá seriál o Wakandě

02.02.2021

Přestože stále nevíme, jak přesně si Marvel spolu s režisérem Ryanem Cooglerem poradí s tragickou a náhlou smrtí herce Chadwicka Bosemana, jedno je jasné – role krále T’Chally se přeobsazovat nebude… (více)

Nová Fantastická čtyřka má režiséra

Nová Fantastická čtyřka má režiséra

11.12.2020

Studio Disney včera mělo schůzi investorů a krátce na to rozbilo internet naprosto drtivou náloží nových oznámení. Mezi těmi největšími? Reboot Fantastické čtyřky tentokrát konečně pod dohledem… (více)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (více)

Třetí Creed má hvězdného scenáristu

Třetí Creed má hvězdného scenáristu

26.02.2020

Třetí film v boxerské sérii Creed s Michaelem B. Jordanem v hlavní roli je oficiálně na cestě. Snímek napíše scenárista Zach Baylin, který napsal chystanou biografii King Richard o proslulém… (více)

Černí panteři od tvůrců Black Panthera

Černí panteři od tvůrců Black Panthera

20.02.2019

Nenechte se zmást titulkem, následující zpráva se netýká ani tolik chystaného pokračování k slavnému hrdinovi z Wakandy (který mimochodem letos skončil nominován na Oscara za nejlepší film), ale… (více)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

17.03.2024

Epickému science fiction v režii Denise Villeneuvea se po osmnácti dnech v kinech velmi slušně daří. V neděli 17. března dosáhl snímek Duna: Část druhá celosvětových tržeb téměř 495 milionů dolarů (z… (více)

Nejnovější novinky

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Reklama

Reklama