foto

Matti Ijäs

  • nar. 25.2.1950 (69 let)
    Helsinki, Finsko

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

San Sebastián IFF

Jussi palkinto

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Hyvää joulua
2013 Co děláme pro lásku
Puolin ja toisin (TV film)
2011 Enon opetukset (TV film)
2007 Katve (TV film)
2006 Kolme suudelmaa (TV film)
2005 Tarpeettomia ihmisiä (TV film)
2003 Tuulikaappimaa (TV film)
2002 Haaveiden kehä
1999 Sokkotanssi
1997 Lahja (TV film)
1995 Syrjähyppyjä (TV film)
1994 Pieniä valheita (TV film)
1993 Jonakin päivänä (TV film)
1992 Pilkkuja ja pikkuhousuja
1990 Räpsy ja Dolly eli Pariisi odottaa
1989 Kolme yötä (TV film)
1988 Katsastus (TV film)
1987 Siriuksen vieraat (TV film)
1985 Painija (TV film)
Čas žížal (TV film)
1984 Viimeinen keikka (TV film)
1983 Koomikko
Minä, siili ja trumpetti (TV film)
1982 Delegaatio (TV film)
Poběžme!
Toto
1981 Kehvelit (TV film)
Näyteikkuna (TV film)
1980 Lompakko (TV film)
Tullivapaa avioliitto
1979 Hauenleukaluu (TV film)
Muni maailmani, muni (TV film)
Pelistä pois (TV film)
1976 Läskilinssi (TV film)

TV seriály

1982 Ulosmittaajat (TV seriál)
1978 Vonkalat (TV seriál)
1977 Nyhverö Nyyssönen (TV seriál)

Herecká filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2015 Hyvää joulua
Orkesteri: The Everlast (TV film)
2013 Co děláme pro lásku
Puolin ja toisin (TV film)
2011 Enon opetukset (TV film)
2007 Katve (TV film)
Puolueet: Perintölakana
2006 Kolme suudelmaa (TV film)
2005 Tarpeettomia ihmisiä (TV film)
2003 Tuulikaappimaa (TV film)
2002 Haaveiden kehä
2001 Aita (TV film)
1999 Sokkotanssi
1998 Pala valkoista marmoria (TV film)
1997 Lahja (TV film)
1995 Syrjähyppyjä (TV film)
1994 Johanneksen leipäpuu (TV film)
Pieniä valheita (TV film)
1993 Jonakin päivänä (TV film)
1992 Pilkkuja ja pikkuhousuja
1990 Räpsy ja Dolly eli Pariisi odottaa
1989 Kolme yötä (TV film)
1988 Katsastus (TV film)
1987 Siriuksen vieraat (TV film)
1985 Painija (TV film)
Čas žížal (TV film)
1984 Viimeinen keikka (TV film)
1983 Koomikko
Minä, siili ja trumpetti (TV film)
1981 Kehvelit (TV film)
Näyteikkuna (TV film)
1979 Hauenleukaluu (TV film)
Muni maailmani, muni (TV film)
1976 Läskilinssi (TV film)

TV seriály

2017 Rakkaus ja laki (TV seriál)
Lähimmäisenrakkaus (E03)
Seksuaalinen rakkaus (E01)
2014 Tehdas (TV seriál)
Rakastettavat ihmiset (S02E06)
Syrjästäkatsojat (S02E01)
1995 Kotikatu (TV seriál)
1977 Nyhverö Nyyssönen (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2015 Orkesteri: The Everlast (TV film)
1994 Marja (TV film)

Host

TV pořady

2016 Jussi Gaala 2016 (TV pořad)
2009 Puoli seitsemän (TV pořad)
2007 Mansikkapaikka (TV pořad)
2003 4Pop (TV pořad)
1993 Haastattelijana Mirja Pyykkö (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky