foto

Bohdan Tůma

  • nar. 6.9.1967 (50 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bohdan Tůma se narodil v roce 1967 v Praze. Studoval na pražské konzervatoři zpěv a herectví. Už v době svého studia účinkoval v některých divadlech, např. v divadle E. F. Buriana, Na zábradlí nebo v Žižkovském divadle. Tůma je znám jako herec, moderátor a dabér. Je svobodný a má pětiletou dceru.

Dabingu se věnuje už od roku 1991. Poprvé daboval v seriálu COBRA 11 v pilotním filmu BOMBY NA 92. KILOMETRU. Svůj hlas propůjčil mnoha hercům, z těch známějších jsou to např. Erdogan Atalay, Wesley Snipes, Danzel Washington a Jim Carrey. Jako herec hrál např. v těchto filmech: TANKOVÝ PRAPOR (1991), NEBE PEKLO RÁJ (1991), VEKSLÁK ANEB STARÉ ZLATÉ ČASY (1994), objevil se také v některých seriálech. Například MOTEL ANATHEMA (1997) nebo ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA (2001).

Rocky62

Herecká filmografie

Filmy

2016 Teorie tygra
2013 Čtyřlístek ve službách krále
Hořící keř (TV film)
2008 Pohádkové počasí (TV film)
2007 Crash Road
2005 Žil jsem s cizinkou (TV film)
2003 Malovaný děti (TV film)
Oběti: Jiný člověk (TV film)
2000 Paní Mlha (TV film)
1998 Pasti, pasti, pastičky
1995 Malostranské humoresky
1994 Vekslák aneb Staré zlaté časy
1991 Tankový prapor
1987 Podivná nevěsta (TV film)

TV seriály

2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
2005 On je žena! (TV seriál)
To nevymyslíš! (TV seriál)
2001 Šípková Růženka (TV seriál)
Neslušný návrh (E05)
1999 Policajti z předměstí (TV seriál)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
1995 Život na zámku (TV seriál)
Facka (S01E09)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2008 Mr. GS (TV pořad)
1998 XXL (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace