foto

Darri Ingolfsson

  • nar. 22.12.1979 (38 let)
    Reykjavík, Island
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Darri se narodil 22. prosince 1979 v islandském hlavním městě Reykjavíku. S velkým herectvím začal v roce 2005 poté co se přestěhoval z ledového ostrůvku v Atlantiku do Los Angeles v USA. Do Ameriky měl zamířeno však už mnohem dříve a to kolem roku 2000. Namísto toho však zvolil několikaleté studium dramatu na jedné z hereckých škol v anglickém Londýně, kde se mihl i v pár reklamách. Ještě předtím se ale věnoval herectví na rodném Islandu, kde vystupoval v několika snímcích zatímco studoval soukromou akademii, kde se mimo jiné setkal i se zkušeností z muzikálu.

Darri ale není jen talentovaným hercem. Rád a dobře tančí (např. step), mluví několika světovými jazyky a hraje na několik hudebních nástrojů. Svými kytarovými rify dokonce okořenil i několik krátkých filmů, ve kterých působil. Jak sám s nadhledem říká: "Když jsem byl mladší, chtěl jsem být rocková hvězda". Darri je i vášnivým fotografem.

Jeho první "větší" rolí byla postava Roberta Mitchella v seriálu Last Resort. Zahrál si menší role i ve filmech Vlajky našich otců nebo Muži, kteří nenávidí ženy. Do podvědomí fanoušků se ale zcela jistě zapsal rolí v závěrečné (8.) sérii veleúspěšného seriálu Dexter od Showtime, kde si zahrál sériového vraha Olivera Saxona po boku herce Michaela C. Halla

V jednom z rozhovorů pro magazín Galo se přiznal, že je fanouškem sci-fi žánru, má rád filmy od Davida Lynche a Davida Cronenberga nebo že by se nebránil ani roli v romantickém filmu.

Michal "kill-tec" Staněk

Herecká filmografie

Filmy

2018 Slumber
2016 Hra peněz
2014 Krev odvážných
2013 Hotel Pennsylvania
Rookery, The
2012 Escape
I Have No Hold on You
Joshua Tree, 1951: A Portrait of James Dean
2010 Boðberi
2009 Muži, kteří nenávidí ženy
Zadaní
2006 Red Canopy
Vlajky našich otců
2005 The Girl in the Café (TV film)

TV seriály

2017 The Originals (TV seriál)
High Water and a Devil's Daughter (S04E07)
Bag of Cobras (S04E06)
I Hear You Knocking (S04E05)
2016 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Pohřební průvod (S02E20)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Stín pochybnosti (S07E05)
Castle na zabití (TV seriál)
Spolek největších detektivů (S08E14)
2015 Myšlenky zločince (TV seriál)
Beyond Borders (S10E19)
2014 Stalker (TV seriál)
Skin (E08)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Ještě jedna příležitost (S05E22)
2013 Poslední základna (TV seriál)
Controlled Flight Into Terrain (E13)
The Pointy End of the Spear (E12)
Damn the Torpedoes (E11)
Dexter (TV seriál)
Pamatuješ si ty zrůdy? (S08E12)
Ten starý Dexter (S08E11)
Sbohem, Miami (S08E10)
další epizody (7)
2012 Poslední základna (TV seriál)
Blue Water (E10)
Skeleton Crew (E05)
Eight Bells (E03)
další epizody (4)
2011 Canvassing! (TV seriál)
2010 Městečko Haven (TV seriál)
2008 Mannaveiðar (TV seriál)

Dokumentární

2005 Hledání Severozápadní cesty (TV seriál)
1974 Nova (TV seriál)

Režijní filmografie

Kameramanská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace