foto

Luc Picard

  • nar. 24.9.1961 (59 let)
    Lachine, Quebec, Kanada

Biografie

Frankofonní kanadský režisér a herec. Vystudoval konzervatoř dramatických umění, prosadil se jako divadelní, TV i filmový herec. Vystupoval např. ve filmech Srdce na dlani (Le coeur au poing, 1998), Sběratel (Le collectionneur, 2002) či 20H17 Rue Darling (2003). Režisérky se uvedl dramatem Výstup na zkoušku (L’Audition, 2005), dále natočil fantazijní Babine (2008) nebo komedii Esimésac (2012).

Zlín Film Festival

Herecká filmografie

Filmy

2019 Isla Blanca
2018 Mizející světlušky
2016 Bad Seeds
Mobile Etoile
2013 Maison du pêcheur, La
2012 Esimésac
2011 Marécages
2009 Detour
2008 Babine
2006 A Sunday in Kigali
2005 L'Audition
2003 20h17 rue Darling
2002 Divoký Mesiáš
The Collector
2001 15 février 1839
Žena, která pije
2000 En vacances
1999 Elvis Gratton II: Miracle à Memphis
Falešná stopa
1998 Srdce na dlani
Traces d'étoiles (TV film)
1996 Remue-ménage
1995 Žena bez příslušnosti
1994 Octobre
Si belles
1993 Cap Tourmente
Doublures
Le sexe des étoiles
1992 Fenêtre, La
La sarrasine
1991 Nelligan
Sauf-conduits, Les
1990 Ding et Dong le film
1989 Comment faire l'amour avec un nègre sans se fatiguer

TV seriály

2017 District 31 (TV seriál)
Episode 99 (S02E99)
Episode 98 (S02E98)
Episode 97 (S02E97)
další epizody (120)
2016 Blue Moon (TV seriál)
Episode 10 (S02E10)
Episode 10 (S01E10)
Episode 9 (S01E09)
další epizody (11)
Les Jeunes Loups (TV seriál)
Episode 10 (S02E10)
Episode 9 (S02E09)
Episode 8 (S02E08)
další epizody (10)
2014 Les Jeunes Loups (TV seriál)
Episode 10 (S01E10)
Episode 9 (S01E09)
Episode 8 (S01E08)
další epizody (10)
2005 Vice Caché (TV seriál)
2000 Chartrand et Simonne (TV seriál)
Ombre de l'épervier II, L' (TV seriál)
1998 L'ombre de l'épervier (TV seriál)
1997 Omerta II (TV seriál)
1996 Omerta (TV seriál)
1994 Scoop III (TV seriál)
1992 Shehaweh (TV seriál)

Dokumentární

2019 L'Inquiétante absence

Režijní filmografie

Filmy

2017 Na mou duši
2012 Esimésac
2008 Babine
2005 L'Audition

Scenáristická filmografie

Filmy

2005 L'Audition

Host

TV pořady

2004 Tout le monde en parle (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky