foto

Boris Gomolčák

  • nar. 13.5.1989 (31 let)
    Košice, Slovensko, Československo

Biografie

Filmu sa začal venovať ako 11-ročný, kedy napísal a zostrihal svoj prvý krátky film. Počas dvoch rokov čakania na prijatie na štúdium filmovej réžie nakrúcal krátke filmy a videoklipy so skupinkou svojich kamarátov a tieto živelné filmovacie postupy sa podpísali aj na jeho študentskej tvorbe tj. uprednostňovanie nenáročnej výpravy, nehercov a dokumentárnej kamery. Motívmi jeho filmov bývajú nešťastná láska, individualizmus, subkultúry, rôzne závislosti atď. Do svojich filmov často komponuje vlastnú hudbu. Medzi jeho vzory zo svetového filmu patria najmä Paul Verhoeven a James Wan. Na Festivale študentských filmov Áčko v roku 2013 získal špeciálne uznanie v kategórii hraný film so svojím bakalárskym filmom: Pravá a Ľavá.

Boris Gomolčák

Režijní filmografie

Filmy

2015 YOLO (studentský film)
2014 Prežiť v PK (studentský film)
Verný zákazník (studentský film)
Zapomeňte na Macbetha (studentský film)
2013 Perný deň na Mlynoch (studentský film)
Pravá a Ľavá (studentský film)
2012 Deň narcisov (studentský film)
Potom (studentský film)
Zatúlaní (studentský film)
2011 Gotička (studentský film)
Úspešný človek (studentský film)
2008 Fajčenie a iné dôvody prečo sme mŕtvi (studentský film)

Dokumentární

2012 Jolanka (studentský film)
2011 Šrotovisko (studentský film)

TV pořady

2014 Hudba - Made in Slovakia (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Filmy

2015 YOLO (studentský film)
2014 Prežiť v PK (studentský film)
Zapomeňte na Macbetha (studentský film)
2013 Perný deň na Mlynoch (studentský film)
Pravá a Ľavá (studentský film)
2011 Gotička (studentský film)
2008 Fajčenie a iné dôvody prečo sme mŕtvi (studentský film)

Dokumentární

2020 Zlatá zem (TV film)
2014 Každý potřebuje reklamu (studentský film)
2012 Jolanka (studentský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 YOLO (studentský film)
2014 Prežiť v PK (studentský film)
Verný zákazník (studentský film)
Zapomeňte na Macbetha (studentský film)
2013 Perný deň na Mlynoch (studentský film)
Pravá a Ľavá (studentský film)
2012 Zatúlaní (studentský film)
2011 Gotička (studentský film)
Úspešný človek (studentský film)
2008 Fajčenie a iné dôvody prečo sme mŕtvi (studentský film)

Dokumentární

2012 Jolanka (studentský film)

Skladatelská filmografie

Filmy

2013 Perný deň na Mlynoch (studentský film)
Pravá a Ľavá (studentský film)
2012 Zatúlaní (studentský film)
2011 Gotička (studentský film)

Dokumentární

2012 Jolanka (studentský film)

Herecká filmografie

Filmy

2014 Prežiť v PK (studentský film)
2013 Pravá a Ľavá (studentský film)
2011 Úspešný človek (studentský film)

Dokumentární

2012 Jolanka (studentský film)

Zvukařská filmografie

Dokumentární

2019 Premena

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky