Reklama

Reklama

Jon Hopkins

Jon Hopkins

nar. 15.08.1979 (44 let)
Kingston upon Thames, England, Velká Británie

Biografie

Jon Hopkins (* 1979, Londýn) je britský hudebník a hudební producent. Je dlouholetým spolupracovníkem hudebníka a producenta Briana Ena. Hrál například na jeho albu Another Day on Earth (2005) a spolu s ním byl rovněž producentem alba Viva la Vida or Death and All His Friends (2008) skupiny Coldplay. V roce 2010 spolu s Enem a Leo Abrahamsem nahrál album Small Craft on a Milk Sea. Rovněž nahrál několik alb s písničkářem přezdívaným King Creosote. Během své kariéry spolupracoval i s dalšími hudebníky, mezi které patří Imogen Heap a David Holmes.

Hudba Jona Hopkinse je propracovaná, detailní a velice často snová. Velice ceněné je především jeho album Insides, které má charakteristický zvuk, kde Jon pospojoval především prvky klavíru a elektroniky, převážně v žánru Glitch. Jeho nejnovější album Immunity je děláno především v žánru Techno a je velice ceněné jak kritiky, tak posluchači.

Jon Hopkins o své hudbě rád tvrdí, že je filmová. Pokud se do ní zaposloucháte, skutečně vidíte různé obrazy a příběhy, takže toto tvrzení je zcela na místě. V současnosti pracuje na dalším albu a také vystoupí poprvé v České Republice v Praze, v rámci festivalu Spectaculare.

Jaroslav "Jaroslaf" Chorý

Skladatel

Reklama

Reklama