foto

Jana Hojdová

  • nar. 7.6.1989 (30 let)
    Praha, Československo

Biografie

Jana Hojdová narozena v Praze v roce 1989. Vyrostla ve filmařské rodině, je dcerou kameramana Petra Hojdy a filmové a televizní režisérky Zuzany Zemanové. U filmu byla od mala a nikdy nepochybovala o tom, že bude chtít v oboru zůstat. Od dětství se věnovala fotografii, ale jako obor a povolání ji vždy zajímala kamera. K jejímu studiu nastoupila nejprve na píseckou filmovou školu. Následně absolvovala profesionální praxi na různých asistentských pozicích, na pražskou FAMU nastupovala ve třiadvaceti letech s bohatými zkušenostmi. Právě dokončila 3. ročník. Vedle tradiční spolupráce s režiséry vytvořila řadu filmů sama, pouze se střihačem.

7. Ostrava Kamera Oko

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 Julie a démon noci (studentský film)
2017 Cizinec (studentský film)
2016 Cukrová vata (studentský film)
Málo lásky (studentský film)
Všechno (studentský film)
2015 Letopis, Petr Hojda (studentský film)
Sen
2014 Každej chce být sólistka (studentský film)
Nůž Anticorro (studentský film)
Odraz světla na zdi (studentský film)
SAN (studentský film)
2013 Postup práce – letadlo (studentský film)

Dokumentární

2015 Tam kde je tma
2014 Dokument – Sport (studentský film)
2013 Dokumentární studie – celuoid versus digitál (studentský film)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Cizinec (studentský film)
2016 Cukrová vata (studentský film)
2015 Letopis, Petr Hojda (studentský film)
Sen
2014 Nůž Anticorro (studentský film)
2013 Postup práce – letadlo (studentský film)

Dokumentární

2018 Film o filmu: Můj strýček Archimedes
2014 Dokument – Sport (studentský film)
2013 Dokumentární studie – celuoid versus digitál (studentský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Cizinec (studentský film)
2016 Cukrová vata (studentský film)
2014 Nůž Anticorro (studentský film)
2013 Postup práce – letadlo (studentský film)

Dokumentární

2014 Dokument – Sport (studentský film)
2013 Dokumentární studie – celuoid versus digitál (studentský film)

Střihačská filmografie

Filmy

2017 Cizinec (studentský film)