foto

Zayn Malik

  • nar. 12.1.1993 (25 let)
    Bradford, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým menom Zayn Jawaad Malik sa narodil 12.1.1993 v Bradforde manželom Tishe a Yassarovi Malikovcom. Zayn je pôvodom napoly Pakistanec a napoly Angličan. Je moslimského vyznania. Má dve mladšie sestry – Waliyhau a Safaau – a jednu staršiu – Donyau.

V dobe, keď sa Zayn prihlásil do Britského X Factoru ešte študoval na Tong High School v jeho rodnom meste. Zayn bol počas konkurzov veľmi plachý a nespoločenský, kvôli čomu mal menšie problémy v bootcampe (2. kolo X Factora). Musel totiž tancovať pred porotou. Nakoniec ho Simon Cowell (porotca) presvedčil, ale do Judges House (3. kolo) sa už nedostal ako sólový spevák, ale ako súčasť skupiny, v ktorej boli aj Niall Horan, Louis Tomlinson, Liam Payne a Harry Styles. Spolu v X Factore pokračovali ako skupina One Direction. Celkovo tam skončili na treťom mieste. 

Ako skupina sa rozhodli pokračovať ďalej, účinkovali ako hostia na rôznych vystúpeniach až sa nakoniec rozhodli vydať vlastný album – Up All Night, ktorý aj vyšiel 18.11. 2011. Singly z tohto albumu obsadili prvé priečky hitparád v rôznych krajinách sveta a z One Direction urobili megahviezdy.

V roku 2012 vydali album Take Me Home, z ktorého sa predalo viac než 30 miliónov kusov. Vo filme One Direction 3D: This is Us sme mali možnosť vidieť ich rôzne vystúpenia na koncertnom turné.

stefi7773

Herecká filmografie

Filmy

2018 Debbie a její parťačky

TV seriály

2007 iCarly (TV seriál)

Dokumentární

2014 One Direction: Where We Are - The Concert Film (koncert)
2013 One Direction 3D: This is Us
2012 Big Time Tour (koncert)
Up All Night: The Live Tour (koncert)
2011 One Direction: A Year In The Making (TV film)

TV pořady

2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
Good Morning Britain (TV pořad)
Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
One Direction: The TV Special (TV pořad)
The BRIT Awards 2014 (TV pořad)
2013 2013 American Music Awards (TV pořad)
MTV se ptá... (TV pořad)
The BRIT Awards 2013 (TV pořad)
2012 2012 MTV Video Music Awards (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
Sunday Brunch (TV pořad)
2011 Americký X Factor (TV pořad)
The Project (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
VEVO Go Shows (TV pořad)
2005 X Factor, The (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
Xtra Factor, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1991 E! News (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 ZAYN & Taylor Swift - I Don’t Wanna Live Forever (hudební videoklip)
ZAYN feat. PARTYNEXTDOOR - Still Got Time (hudební videoklip)
ZAYN feat. Sia - Dusk Till Dawn (hudební videoklip)
2016 ZAYN - BeFoUr (hudební videoklip)
ZAYN - Like I Would (hudební videoklip)
ZAYN - PILLOWTALK (hudební videoklip)
ZAYN - iT's YoU (hudební videoklip)
2014 Band Aid 30 - Do They Know It's Christmas? (hudební videoklip)
Brian Wilson & Various Artists - God Only Knows (hudební videoklip)
One Direction - Midnight Memories (hudební videoklip)
One Direction - Night Changes (hudební videoklip)
One Direction - Steal My Girl (hudební videoklip)
One Direction - You & I (hudební videoklip)
2013 One Direction - Best Song Ever (hudební videoklip)
One Direction - Kiss You (hudební videoklip)
One Direction - One Way or Another (Teenage Kicks) (hudební videoklip)
One Direction - Story of My Life (hudební videoklip)
2012 One Direction - Little Things (hudební videoklip)
One Direction - Live While We're Young (hudební videoklip)
One Direction - One Thing (hudební videoklip)
2011 One Direction - Gotta Be You (hudební videoklip)
One Direction - What Makes You Beautiful (hudební videoklip)
X Factor Finalists 2011 ft. JLS, One Direction - Wishing On A Star (hudební videoklip)
2010 X Factor Finalists 2010 - Heroes (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2017 ZAYN feat. Sia - Dusk Till Dawn (hudební videoklip)
2016 ZAYN - PILLOWTALK (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace