Reklama

Reklama

Milivoj Popovič-Mavid

Milivoj Popovič-Mavid

nar. 12.09.1909
Šabac, Srbské království

zem. 05.06.1994 (84 let)
Beograd, State Union of Serbia and Montenegro, Fed. rep. Jugoslávie

Zajímavosti (4)

Vinnetou (1963)

  • Ve filmu umírá Santer (Mario Adorf) ihned po smrti Inču-čuny (Milivoj Popović-Mavid). V knize následuje ještě velmi dlouhá cesta za Santerem do tábořiště Kiowů, bídák ale na konci překvapivě uniká. (Dvorik)

Vinnetou (1963)

  • Milivoj Popović-Mavid, představitel Inču-čuny, měl pleš, a tak musel nosit paruku, na čemž se s maskérem domluvil tajně. Jednoho dne se mu ovšem zachytila o strom a všichni viděli jeho holou hlavu. Nikoho to ale nepřekvapilo, protože maskér všechno dávno prozradil. Tato událost také připomíná scénu z původní knihy, v níž se podobná situace stala Samu Hawkensovi (ve filmu Ralf Wolter), což bylo ve snímku také použito. (mar48)

Vinnetou (1963)

  • Souboj Old Shatterhanda (Lex Barker) s náčelníkem Inču-čunou (Milivoj Popović-Mavid) se odehrával na dnes již chorvatské řece Zrmanje. Kvůli strmým skalním stěnám se musel celý štáb zdržovat na člunech a kamery byly umístěny ve vybetonovaných kostkách ve skále. Podvodní scény byly natočeny kamerou v dřevěné bedně, opatřené kruhovým lodním okénkem. (hippyman)

Galerie (5)

Reklama

Reklama

Reklama