Reklama

Reklama

Alice Chrtková

Alice Chrtková

nar. 05.09.1969 (54 let)
Praha, Československo

Diskuze

Rattlehead

Rattlehead (hodnocení, recenze)

Bývala opravdu krásná, teď jsem ji viděl v Hříších pro pátera Knoxe. Asi nejvíce si ji pamatuji ze třetího dílu "básníků".

Pitomec

Pitomec (hodnocení, recenze)

Dnes se jmenuje Alice Bardová a žije kousek od Prahy v obci Všestary (místní část Menčice). Profesí se věnuje tělovýchově - JoJoEfekt Alice Bardové.

na příspěvěk reagoval sator, hippie2222

Uživatel Tasartir smazal svůj příspěvek.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Jedna z mnoha dívčích hvězdiček 80. let Alice Chrtková (1969) vešla do filmového a televizního světa v pouhých patnácti letech menší rolí německé švadlenky Utte ve válečném dramatu Až do konce (1984). Ovšem hned v následujícím roce ji režisér Smyczek obsadil do svého seriálu o učňovské mládeži Třetí patro (1985), kde věrohodně ztvárnila nejprve ztřeštěnou a posléze zamilovanou učnici Olinu Bláhovou, která neprávem obviní mladého mistra Brázdu. Svého času byl tento seriál velmi oblíben jednak kvůli představiteli začínajícího mistra Lukáši Vaculíkovi, ale i pro poměrně objektivní ukázku života tehdejší mládeže.
Dospívající Alice se i nadále objevovala v menších rolích vesměs veselých a rozpustilých dívek - Dagmar ve snímku Jako jed (1985), Káča v Krajině s nábytkem (1986) nebo herečka Iveta v 3. díle Kleinových komedií Jak básníkům chutná život (1987).
Během pouhých osmi let se Chrtková mihla v téměř 20-ti filmech a inscenacích, další poměrně obsáhlejší úlohu jí nabídl Hynek Bočan ve svém sice hvězdně obsazeném, nicméně nepříliš zdařilém seriálu z prostředí teletníku Druhý dech (1988). Po boku skvělé Stelly Zázvorkové si baculatá blondýnka "střihla" roli její vnučky, Jitky Hokubové, která se po smrti své babičky musí s životním osudem poprat sama.
Zároveň krátkou dobu zpívala pod pseudonymem Hálová ve skupině Kroky Františka Janečka. V této době už Alice Chrtková takříkajíc finišovala na Státní konzervatoři v Praze a v roce 1990 úspěšně absolvovala hudebně - dramatický obor.
Paradoxně ji však čekaly už jen dvě epizodní role - v Discopříběhu 2 (1991) a v Černých baronech (1992). Poté mladá dívka v pouhých třiadvaceti letech ze světa televize a filmu zmizela. A stejně jako celkem nic nevíme o jejím dětství, zůstává v anonymitě i její dnešní osud ženy středních let. Není to však doba tak dávná, aby se neozvali přátelé, rodina či kolegové této sympatické herečky, která si své místo v československé filmografii získala.

http://www.fdb.cz/lidi-zivotopis-biografie/34128-alice-chrtkova.html

Herečka

Filmy
1992

Černí baroni

1991

Discopříběh 2

1989

Kam letíš, letadlo? (TV film)

1988

Nanečisto (TV film)

 

Případ se psem (TV film)

1987

Dámská jízda (TV film)

 

Exkluzivní modifikace (TV film)

 

Hádání s Hadovkou (TV film)

 

Jak básníkům chutná život

Reklama

Reklama

1986

Jsi krásná (TV film)

 

Krajina s nábytkem

1985

Dva t. č. v zel. hl. dvě veselé nekuř. (TV film)

 

Jako jed

 

Večeře se šampaňským (TV film)

Seriály
1992

Hříchy pro pátera Knoxe

 

Omyl v lázních (E02)

1989

Fabrika na oficíry

 

Případy podporučíka Haniky

 

Ukradený ženich (E05)

1988

Druhý dech

 

Buď a nebo (E13)

 

Na koho to slovo padne (E12)

 

Boby a bobky (E11)

  více epizod (2)
 

Přejděte na druhou stranu

 

Školka (E03)

1985

Třetí patro

 

Mistr (E06)

 

Hrdlička (E05)

 

Patent (E04)

  více epizod (3)
Krátkometrážní
1989

Na letním bytě (TV film)

1985

Náušnice (TV film)

Host

Reklama

Reklama