foto

Anna-Louise Plowman

  • nar. 9.5.1972 (46 let)
    Napier, Nový Zéland
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato křehká plavovláska, narozena 3. listopadu 1975, pochází z Nového Zélandu, ale herectví už vystudovala na LAMBDA v Londýně a škole Lecoq v Paříži. Pracovní záležitosti ji přivedly také třeba do Tokia, Hong Kongu, Dublinu nebo Sydney. Za manžela si dne 15. září 2001 vzala britského herce Tobyho Stephense. Ten pochází z hereckého klanu a proto má Anna-Louise za tchýni herečku Maggie Smith, držitelku dvou Oscarů, a za švagra Chrise Larkina, který je známý z filmu MASTER AND COMMANDER: ODVRÁCENÁ STRANA SVĚTA. Deník The Guardian oznámil 31. května 2007, že Anně-Louise a Tobymu se narodil syn Eli Alistair.

Nejznámější je zřejmě mezi fanoušky amerického seriálu HVĚZDNÁ BRÁNA, kde ztvárnila doktorku Sarah Gardner a Goa’ulda Osirise. Po boku svého manžela se objevila v seriálu CAMBRIDGE SPIES (2003). Ten přináší šokující příběh čtyř přátel, jež se ve třicátých letech ještě s dobrými úmysly přidají k moskevské rozvědce, aby pomohli porazit přízrak fašismu. Anna-Louise představovala manželku Donalda Macleana, kterému ale později uteče za Kimem Philbym. Toho představoval její manžel Toby. Také se objevila v jedné epizodě seriálu DOKTOR WHO. V detektivní adaptaci SLEČNA MARPLOVÁ: ZAPOMENUTÁ VRAŽDA si zahrála oběť dávné vraždy, kabaretní zpěvačku Helen. V malé roličce se mihla ve filmu RYTÍŘI ZE ŠANGHAJE s Jachie Chanem a Owenem Wilsonem. V divadle hrála roli „C“ ve znovu uvedné hře Edwarda Albeeho „Tři vysoké ženy“ v divadle Oxford Playhouse.

Dagmar "Morien" Pokorná

Herecká filmografie

Filmy

2016 Miliardové výkupné
2015 Eichmann show (TV film)
2012 Candle to Water
Šest výstřelů
2006 Slečna Marplová: Zapomenutá vražda (TV film)
2003 Cizinec
Rytíři ze Šanghaje
2000 Adulterer, The
Flick
1997 Pravdivá pohádka

TV seriály

2017 Black Sails (TV seriál)
XXXVIII. (S04E10)
XXXVI. (S04E08)
XXXV. (S04E07)
další epizody (8)
2016 Black Sails (TV seriál)
XXVII. (S03E09)
XXV. (S03E07)
XXIV. (S03E06)
další epizody (7)
2013 Otec Brown (TV seriál)
2005 Pán času (TV seriál)
Dalek (S01E06)
2004 Hvězdná brána (TV seriál)
Chiméra (S07E15)
2003 Špióni z Cambridge (TV seriál)
2002 Hvězdná brána (TV seriál)
Překvapivá odhalení (S05E22)
Poslední boj (S05E16)
Schůzka na nejvyšší úrovni (S05E15)
2000 Hvězdná brána (TV seriál)
Kletba (S04E13)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace