foto

Spede Pasanen

  • nar. 10.4.1930
    Kuopio, Finsko
  • zem. 7.9.2001 (71 let)
    Kirkkonumi, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Producentská filmografie

Filmy

1999 Naisen logiikka
1994 Pekko ja poika
Uuno Turhapuron veli
1993 Romanovin kivet
Uuno Turhapuron poika
1992 Uuno Turhapuro, Suomen tasavallan herra presidentti
1991 Uuno Turhapuro, herra Helsingin herra
1990 Rampe & Naukkis - Kaikkien aikojen superpari
Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla
1988 "Onks' Viljoo näkyny?"
Tupla-Uuno
1987 Fakta homma
Uuno Turhapuro kaksoisagentti
1986 Liian iso keikka
Pikkupojat
Uuno Turhapuro muuttaa maalle
1985 Uuno Epsanjassa
1984 Lentävät luupäät
Uuno Turhapuro armeijan leivissä
1983 Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin
1981 Uuno Turhapuron aviokriisi
1980 Tup-akka-lakko
1979 Koeputkiaikuinen ja Simon enkelit
1978 Rautakauppias Uuno Turhapuro, presidentin vävy
1976 Lottovoittaja UKK Turhapuro
1975 Professori Uuno D.G. Turhapuro
1974 Viu-hah hah-taja
1973 Uuno Turhapuro
1971 Hirttämättömät
Kahdeksas veljes
Saatanan radikaalit
1970 Jussi Pussi
Speedy Gonzales - noin 7 veljeksen poika
1969 Leikkikalugangsteri
Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut
Pohjan tähteet
1968 Noin 7 veljestä
1967 Pähkähullu Suomi
1966 Millipilleri
1964 X-Paroni

TV seriály

2000 Parhaat vuodet (TV seriál)
1997 Blondi tuli taloon - Sattui kerran kesällä (TV seriál)
1996 Ihmeidentekijät (TV seriál)
Uuno Turhapuro (TV seriál)
1994 Blondi tuli taloon (TV seriál)
1991 Hynttyyt yhteen (TV seriál)

Dokumentární

1987 Arvo Ylppö 100 vuotta (TV film)

TV pořady

2000 Nettikymppitonni (TV pořad)
1999 Sana mania (TV pořad)
1993 Tsa tsa tsaa (TV pořad)
1992 Speden spelit (TV pořad)
1991 Jokamiehen kymppitonni (TV pořad)
Junnutonni (TV pořad)
1990 Speden sallitut leikit (TV pořad)
1989 Pulttibois (TV pořad)
1988 Spede special (TV pořad)
1985 Kymppitonni (TV pořad)
1968 Spede show (TV pořad)
1967 50 pientä minuuttia (TV pořad)

Herecká filmografie

Filmy

2004 Uuno Turhapuro - This Is My Life - a.z.
1999 Naisen logiikka
1998 Johtaja Uuno Turhapuro - pisnismies
1994 Uuno Turhapuron veli
1993 Uuno Turhapuron poika
1992 Uuno Turhapuro, Suomen tasavallan herra presidentti
1991 Uuno Turhapuro, herra Helsingin herra
1990 Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla
1988 Tupla-Uuno
1987 Uuno Turhapuro kaksoisagentti
1986 Pikkupojat
Uuno Turhapuro muuttaa maalle
1985 Hei kliffaa hei!
Uuno Epsanjassa
1984 Lentävät luupäät
Uuno Turhapuro armeijan leivissä
1983 Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin
1982 Uuno Turhapuro menettää muistinsa
1981 Uuno Turhapuron aviokriisi
1980 Tup-akka-lakko
1979 Koeputkiaikuinen ja Simon enkelit
1978 Rautakauppias Uuno Turhapuro, presidentin vävy
1977 Häpy endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon
1976 Lottovoittaja UKK Turhapuro
1975 Professori Uuno D.G. Turhapuro
1974 Viu-hah hah-taja
1973 Uuno Turhapuro
1971 Hirttämättömät
Kahdeksas veljes
1970 Speedy Gonzales - noin 7 veljeksen poika
1969 Leikkikalugangsteri
Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut
Pohjan tähteet
1968 Noin 7 veljestä
1967 Pähkähullu Suomi
1966 Millipilleri
1964 X-Paroni
Ylemmyys (TV film)
1963 Hopeaa rajan takaa
1962 Taape tähtenä
1961 Mullin mallin
1959 Ei ruumiita makuuhuoneeseen
1958 Asessorin naishuolet
Pekka ja Pätkä Suezilla
1957 Pekka ja Pätkä ketjukolarissa
Pekka ja Pätkä sammakkomiehinä
Vääpelin kauhu
1956 Anu ja Mikko
Rintamalotta
Tyttö lähtee kasarmiin
Tyttö tuli taloon
1955 Sankarialokas
Säkkijärven polkka
Villi Pohjola
1954 Laivan kannella

TV seriály

2003 Speden parhaat (TV seriál) - a.z.
1991 Hynttyyt yhteen (TV seriál)
1966 Hanski (TV seriál)

Dokumentární

2003 Sininen laulu - Suomen taiteiden tarina (TV film) - a.z.
2002 Koomikon kuva - Spede Pasanen 1930 - 2001, osa 1 (TV film) - a.z.
Koomikon kuva - Spede Pasanen 1930 - 2001, osa 2 (TV film) - a.z.
1998 Näin tehtiin Uuno Turhapuro (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

1999 Naisen logiikka
1994 Uuno Turhapuron veli
1993 Uuno Turhapuron poika
1992 Uuno Turhapuro, Suomen tasavallan herra presidentti
1991 Uuno Turhapuro, herra Helsingin herra
1990 Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla
1988 Tupla-Uuno
1987 Uuno Turhapuro kaksoisagentti
1986 Pikkupojat
1985 Hei kliffaa hei!
Uuno Epsanjassa
1984 Lentävät luupäät
Uuno Turhapuro armeijan leivissä
1983 Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin
1982 Uuno Turhapuro menettää muistinsa
1981 Pölhölä
Uuno Turhapuron aviokriisi
1980 Tup-akka-lakko
1979 Koeputkiaikuinen ja Simon enkelit
1978 Rautakauppias Uuno Turhapuro, presidentin vävy
1977 Häpy endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon
1976 Lottovoittaja UKK Turhapuro
1975 Professori Uuno D.G. Turhapuro
1974 Robin Hood ja hänen iloiset vekkulinsa Sherwoodin pusikoissa (TV film)
Viu-hah hah-taja
1973 Uuno Turhapuro
1971 Hirttämättömät
Kahdeksas veljes
1970 Speedy Gonzales - noin 7 veljeksen poika
1969 Leikkikalugangsteri
Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut
Pohjan tähteet
1968 Noin 7 veljestä
1967 Pähkähullu Suomi
1966 Millipilleri
1964 X-Paroni

TV seriály

2003 Speden parhaat (TV seriál)
1996 Uuno Turhapuro (TV seriál)

TV pořady

1999 Sana mania (TV pořad)
1992 Speden spelit (TV pořad)
1991 Jokamiehen kymppitonni (TV pořad)
Junnutonni (TV pořad)
1990 Speden tee-se-itse TV (TV pořad)
1988 Spede special (TV pořad)
1985 Kymppitonni (TV pořad)
1968 Spede show (TV pořad)
1967 50 pientä minuuttia (TV pořad)
1965 Speden saluuna (TV pořad)
Spedevisio (TV pořad)
1964 Spede show (TV pořad)

Režijní filmografie

Skladatelská filmografie

Host

TV pořady

2015 Jussi Gaala 2015 (TV pořad)
2005 Viihdevuodet (TV pořad)
1999 Sana mania (TV pořad)
1992 Speden spelit (TV pořad)
1990 Speden sallitut leikit (TV pořad)
Speden tee-se-itse TV (TV pořad)
1988 Spede special (TV pořad)
Vesku show (TV pořad)
1979 Miss Suomi 1979 (TV pořad)
1978 Miss Suomi 1978 (TV pořad)
1968 Spede show (TV pořad)
1967 50 pientä minuuttia (TV pořad)
Jatkoaika (TV pořad)
1966 Elävät kuvat (TV pořad)
Naapurivisa (TV pořad)
1965 Ilmasilta (TV pořad)
Speden saluuna (TV pořad)
Spedevisio (TV pořad)
Toukokuun rapsodia (TV pořad)
1964 Jouluvene - tähtiparaati (TV pořad)
Spede show (TV pořad)

Scénografická filmografie

TV pořady

1985 Kymppitonni (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace