foto

Olavi Ahonen

  • nar. 21.7.1923
    Tikkakoski, Finsko
  • zem. 1.9.2000 (77 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

2004 Uuno Turhapuro - This Is My Life - a.z.
1997 Siivoton juttu (TV film)
1994 Kaikki pelissä
Tuomas Murasen rikos (TV film)
1992 Uuno Turhapuro, Suomen tasavallan herra presidentti
1990 Irti maasta (TV film)
Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla
1989 Aito Halonen (TV film)
1988 Ihmiselon ihanuus ja kurjuus
Petos
1987 Jäähyväiset presidentille
1986 Uuno Turhapuro muuttaa maalle
1983 Jon
Koomikko
Pöllönpesäpuut (TV film)
1982 Jousiampuja
Vlčí léto laponského mlynáře
1981 Kauhea murhamies Lalli (TV film)
Pölhölä
Uuno Turhapuron aviokriisi
1980 Poika ei päässyt sisään (TV film)
Tup-akka-lakko
Za spičkami
1979 Koeputkiaikuinen ja Simon enkelit
Matti Väkevä (TV film)
Ruskan jälkeen
1978 Karannut hevonen (TV film)
Piilopirtti
Rautakauppias Uuno Turhapuro, presidentin vävy
Syksyllä kaikki on toisin
1977 Häpy endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon
Teatterituokio: Pyhät pykälät (TV film)
To člověku úplně stačí
Viimeinen savotta
Volpone eli Kettu (TV film)
1976 Ennen auringonlaskua (TV film)
Iso viulu - kaks' sataa (TV film)
Kultainen vasikka (TV film)
1975 Orvar Kleinin laillinen ruumis (TV film)
Transvestijan tarinoita (studentský film)
1974 Robin Hood ja hänen iloiset vekkulinsa Sherwoodin pusikoissa (TV film)
1973 Meiltähän tämä käy
Peukaloisen seikkailut (TV film)
Pohjantähti
1972 Niilon oppivuodet
1971 Hirttämättömät
Kahdeksas veljes
1970 Akseli ja Elina
Hamlet (TV film)
Saaren vangit (TV film)
Speedy Gonzales - noin 7 veljeksen poika
Tuomio (TV film)
1969 Häät (TV film)
Ilokylän tenavakoulussa (TV film)
Katsokaa tuomaria (TV film)
Käännekohta (TV film)
Paluu (TV film)
Viisitoista narua rahaa (TV film)
Ystävykset
1968 Jännitysnäytelmä: Anteeksi, väärä numero (TV film)
Lude (TV film)
Noin 7 veljestä
Rottasota
Sirkku (TV film)
Skyytian välikohtaus (TV film)
Täällä Pohjantähden alla
Uhkapeli (TV film)
Äl' yli päästä perhanaa
1967 Muunnelmia kolmelle miehelle (TV film)
Oppenheimerin tapaus (TV film)
Puolimatkan krouvi (TV film)
1966 Bellacin Apollo (TV film)
Neljäs nikama (TV film)
1965 Hiltu ja Ragnar (TV film)
Suutarin tyttäret (TV film)
1964 Suuri parjauspuhe kaupungin muurilla (TV film)
1963 Montserrat, taipumaton (TV film)
Sipulit (TV film)
1962 Chlapci
Pinsiön parooni
1959 Virtaset ja Lahtiset
1956 Elokuu
1955 Neznámý voják
1954 Niskavuoren Aarne

TV seriály

1996 Maigret (TV seriál)
Maigret ve Finsku (E22)
1994 Viimeiset siemenperunat (TV seriál)
Voitto ja tappio (E06)
Lainaa viipymättä (E05)
Pankkikeikka (E04)
1993 Idan jengi (TV seriál)
Kutsukortit (E03)
Pimennys (TV seriál)
Puhtaat valkeat lakanat (TV seriál)
Viimeiset siemenperunat (TV seriál)
Hiomaton timantti (E03)
Iskujoukko (E02)
Selvää pässinlihaa (E01)
1991 Tiina (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
1990 Lentsu (TV seriál)
Ruusun aika (TV seriál)
1987 Joulukalenteri (TV seriál)
Rakastan, rakastan (TV seriál)
1986 Huh hellettä! (TV seriál)
Vallan miehet (TV seriál)
1976 Koivuharju (TV seriál)
1972 Lehtori M (TV seriál)
1971 Eeva (TV seriál)
Mummoni ja Mannerheim (TV seriál)
1970 Punainen silkkikenkä (TV seriál)
Pääluottamusmies (TV seriál)
1967 Kunnon sotamies Svejkin seikkailuja (TV seriál)

Divadelní záznam

1987 Myrsky (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2015 Jussi Gaala 2015 (TV pořad)
1984 Take It Easy, Pekka (TV pořad)
1981 Valehtelijoiden klubi (TV pořad)
1976 Pirkko Mannola show (TV pořad)
1971 Ällitälli (TV pořad)
1967 Jatkoaika (TV pořad)
1966 Kuten haluatte (TV pořad)
1965 Kiitojuna TV-65 Tampereelta... (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky