foto

Seong-ryeong Kim

  • nar. 8.2.1967 (53 let)
    Soul, Jižní Korea

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • Hanjungnok (TV seriál) (1988)

    - 'The Memoirs Of Lady Hyegyeong' je několikasvazkovým literárním dílem vlastnoručně sepsaným dvorní dámou Hyegyeong, pozdější královnou Heongyeong (1735 - 1816). Hyegyeong se stala ženou tehdejšího korunního prince Sado (1735 - 1762) a zároveň matkou San Yi, pozdějšího krále čosonského království, Jeongjo (1752 - 1800). Celý literární koncept obsahuje svazky sepsanými pro jiné publikum, pro jiné využití od roku 1795, 1801, 1802, kdy ten poslední vznikl v roce 1805. Nejranější svazek je sepsán do nejosobnějších detailů, zahrnující její cestu do palácového komplexu Changgyeonggung, její svatbu s korunním princem i její postupný duševní úpadek, zapříčiněný psychologickými nátlaky ze strany rodinných příslušníků a integrovaného života za zdmi paláce. Čtenář má dokonce možnost střetnout se s autorčinými niterními pocity z okamžiku, kdy sledovala popravu vlastního muže, nařízenou jejím vlastním tchánem, tehdejším královským panovníkem Yeongjo (1694 - 1776). S postavou Lady Hyegyeong se lze setkat i v mnoha dalších filmových či televizních zpracováních: Heaven Heaven (1998), kdy její postavu ztvárnila herečka Hee-ra Ha, kdy se v roli Lady Hyegyeong objevila herečka Seong-reong Kim nebo ve filmovém zpracování The Throne (2015), kdy je její postava ztvárněná herečkou Geun-young Moon. (Conspi)

Herecká filmografie

Filmy

2020 Telefon
2018 Dokjeon
Jen můj svět
2016 Dangshin geogi iteojoorraeyo
2014 Pyojeok
Yeokrin
2012 Ahbuwei wang
Jakalyi onda
Miwoon orisaeggi
2011 Uiroein
2010 Bangjajeon
Pohwa sogeuro
2008 Woolhakkyo iti
2007 Gamyeon
Goongnyeo
1991 Nuga yongui baltobeul boatneunga

TV seriály

2018 Byuti insaideu (TV seriál)
Neodo inganini (TV seriál)
Episode 18 (E18)
Episode 17 (E17)
Episode 16 (E16)
další epizody (18)
2016 Miseseukab 2 (TV seriál)
Pooreun badaui junsul (TV seriál)
2015 Yeowangui kkot (TV seriál)
2013 Wangkwoneul sseuryeoneunja, keumugyeruel kyeondyeora - sangsokjadeul (TV seriál)
Episode 20 (E20)
Episode 19 (E19)
Episode 18 (E18)
další epizody (20)
Yawang (TV seriál)
Episode 24 (E24)
Episode 23 (E23)
Episode 22 (E22)
další epizody (24)
2012 Chugyeogja (TV seriál)
Sindeulom (TV seriál)
2011 Padam padam ... keuwa keunyeoui shimjangbakdongsori (TV seriál)
Watstcheu eop (TV seriál)
2009 Hon (TV seriál)
Minami shineyo (TV seriál)
2008 Iljimae (TV seriál)
Episode 20 (E20)
Episode 19 (E19)
Episode 18 (E18)
další epizody (20)
2007 Sanneomeo namchoneneun sijeun1 (TV seriál)
Saranghagi joheunnal (TV seriál)
2005 걱정하지마 (TV seriál)
2004 Paranmanjang miseu kim 10 eok mandeulgi (TV seriál)
2003 Yibeuui hwawon (TV seriál)
2001 Myeongseonghwanghu (TV seriál)
사랑은 이런거야 (TV seriál)
2000 줄리엣의 남자 (TV seriál)
1998 Seungbusa (TV seriál)
1997 San (TV seriál)
1996 조광조 (TV seriál)
1993 Pokpungui gyejeol (TV seriál)

Dokumentární

2004 Myeongdong baekjak (TV seriál)

Host

TV pořady

2018 정글의 법칙 in 파타고니아 (TV pořad)
2011 힐링캠프, 기쁘지 아니한가 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky