foto

Daniel Betts

  • nar. 1970
    Cuckfield, Západní Sussex, Anglie, Velká Británie

Biografie

Anglický herec, jenž se do povědomí českých diváků dostal především díky roli Mickey Muldoona v dvoudílném televizním filmu KOUZELNÁ ZEMĚ SKŘÍTKŮ. Jeho televizní a filmová kariéra, kromě této, už zahrnuje jen dvě větší role, a to ve filmech KOUZELNÁ ZAHRADA a STRAŠIDLO CANTERVILLESKÉ. Jinak se objevil jen v epizodních rolích v různých seriálech.

Těžištěm jeho herecké práce je práce divadelní. Spolu se zakladatelem Drama Centre London, Christopherem Fettesem, založil experimentální divadelní studio „Concentric Circles". Sám vyučuje herectví na soukromé herecké škole The Method Studio, jejíž vzdělávací program je postaven na koncepci ruského divadelníka Konstantina Stanislavského.


Žije v Londýně, je ženatý a má čtyři děti.

helianto

Herecká filmografie

Filmy

2019 Gone
2017 Instrument of War
War Machine
2016 Spojenci
2009 Výhrůžky smrtí (TV film)
2003 Jindřich VIII. (TV film)
1999 Kouzelná zahrada
Kouzelná země skřítků (TV film)
1998 Princ studentem (TV film)
Zásah do srdce (TV film)
1996 Strašidlo cantervilleské (TV film)
1995 V žáru lásky

TV seriály

2019 A Confession (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Gentleman Jack (TV seriál)
Do ladies do that? (S01E06)
Temple (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2016 Koruna (TV seriál)
Scientia potentia est (S01E07)
Třaskavá želatina (S01E06)
Kouř a zrcadla (S01E05)
další epizody (6)
Pan Selfridge (TV seriál)
Epizoda 4 (S04E04)
2014 The Crimson Field (TV seriál)
Episode 5 (E05)
Episode 3 (E03)
2009 Zákon a pořádek: Spojené království (TV seriál)
Vice (S01E03)
Criminal Justice (TV seriál)
Episode 3 (S02E03)
Episode 2 (S02E02)
2008 The Fixer (TV seriál)
2007 The Time of Your Life (TV seriál)
2004 Murder Prevention (TV seriál)
2003 Murphy's Law (TV seriál)
Trust (TV seriál)
William and Mary (TV seriál)
2002 Ultimate Force (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
Nad tebe není (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Hlas krve (S02E04)
1998 City Central (TV seriál)
Heat of the Sun (TV seriál)
1996 Tichý svědek (TV seriál)
1995 McCallum (TV seriál)
1994 Případy bratra Cadfaela (TV seriál)
1992 Inspektor Frost (TV seriál)
Performance (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky