foto

Larry Bishop

  • nar. 30.11.1948 (72 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA

Biografie

Larry Bishop je americký herec, scénárista a filmový režisér. Je synem Sylvie Ruzgy a komika Joeyho Bishopa. Narodil se ve Philadelphii ale vyrůstal v New Jersey. Bishop navštěvoval střední školu v Beverly Hills, jeho spolužákem byl Richard Dreyfuss, se kterým se objevil ve filmu MAD DOG TIME /1996/.

V televizi vystupoval spolu se svým hereckým partnerem Robem Reinerem v zábavné show THE HOLLYWOOD PALACE /1964-1970/, účinkoval v sitcomu I DREAM OF JEANNIE /1965-1970/, hrál v komediálním časosběrném seriálu LOVE, AMERICAN STYLE /1969-1974/, dále v sitcomu s Penny Marshall LAVERNE AND SHIRLEY /1976-1983/ nebo v akčním drama seriálu s Davidem Carradinem KUNG FU /1972-1975/.

Z filmového plátna jej diváci znají především jako majitele strip klubu Larryho Gomeze z kultovního filmu KILL BILL: VOL.2 /2004/, ze snímku Jeremyho Kagana THE BIG FIX /1978/ v hlavní roli s Richardem Dreyfussem, z filmu THE SAVAGE SEVEN /1968/, kde hrál ošuntělého motorkáře a nebo jako hudebníka s hákem místo ruky Abrahama „The Hook" Salteena z filmu WILD IN THE STREETS /1968/.

Napsal a režíroval již zmíněný film Mad Dog Time, ve kterém hrál po letech opět s Christopherem Jonesem z jejich posledního společného filmu Wild in the Streets. Z poslední doby /2014/ spolupracoval na filmu HELL RIDE /2008/ s Quentinem Tarantinem a v roce 2010 hrál v nezávislém snímku FORGOTTEN PILLS roli drogového dealera Mathise.

Jeho hereckými vzory jsou James Dean a Marlon Brando.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Misirlou
2010 Forgotten Pills
2008 Pekelná jízda
2006 Lather Effect, The
2004 Kill Bill 2
1996 "Mrtvý" boss
Underworld
1983 Podraz II
1982 Hey Good Lookin'
1980 Condominium (TV film)
1979 Beanes of Boston (TV film)
High Midnight (TV film)
P.A.S.T.
1978 Velká finta
1976 Day the Lord Got Busted, The
1975 All Together Now (TV film)
How Come Nobody's on Our Side?
1974 Shanks
1973 The Third Girl from the Left (TV film)
1971 Chróm a horká kůže
1970 Anděl puštěný z řetězu
1969 Devil's 8, The
1968 Sedm divokých
Wild in the Streets

TV seriály

1979 The Dukes of Hazzard (TV seriál)
Repo Men (S01E04)
1976 Laverne & Shirley (TV seriál)
1975 Barney Miller (TV seriál)
1973 Barnaby Jones (TV seriál)
1972 Kung Fu (TV seriál)
1969 Love, American Style (TV seriál)
1967 The Mothers-In-Law (TV seriál)
1966 Hey, Landlord (TV seriál)
Occasional Wife (TV seriál)
1965 I Dream of Jeannie (TV seriál)

Dokumentární

2008 Michael Madsen's Video Diary (Hell Ride)
1999 Christopher Jones: The E! True Hollywood Story (TV film)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2008 Pekelná jízda
1996 "Mrtvý" boss

Producentská filmografie

Filmy

2008 Pekelná jízda