foto

Lo Lieh

  • nar. 29.6.1939
    Lida Wang, Pematang Siantar, Indonésie
  • zem. 2.11.2002 (63 let)
    Shenzhen, Guangzhou, Čína

Biografie

Lo Lieh byl Hong Kongský herec. Jeho pravé jméno je Wang Lap-tat. Narodil se v Indonésii ve městě Pematangsiantar. Proslavil se hlavně snímky jako King Boxer (Five Fingers of Death) , Pěst plná hněvu 2 a 36 komnat Shaolinu.

V mládí ho rodiče poslali do Číny, aby zde studoval bojová úmění, a v roce 1962 šel na konkurz Shaw Brothers, což nastartovalo jeho kariéru a během 60. a  70. let patřil k nevýraznějším osobám tohoto studia a celého Hong Kongského filmu vůbec.

Mezi je první počiny patří film BROTHERS FIVE (1970), kde hrál Kao Hsia hned vedle Cheng Pei-pei. A hned na to v roce 1972 hrál už v kultovním snímku KING BOXER. V roce 1974 hrál ve filmu CIZINEC A PISTOLNÍK společně s Lee Van Cleefem. A v roce 1977 si dokonce zahrál s Brucem Li ve filmu PĚST PLNÁ HNĚVU 2, roku 1978 hrál s Gordonem Liu ve filmu 36 KOMNAT SHAOLINU.

Poté se pustil i do režírování a mezi jeho první počiny patřil snímek z roku 1980 KLAN BÍLÉHO LOTOSU. A hned v roce 1988 si zahrál i s Jackiem Chanem a Sammo Hungem ve filmu DRAGONS FOREVER. V roce 1991 hrál ve filmu SEX A ZEN . A v roce 1992 ve filmu POLICE STORY 3. Jeho poslední snímek pocházi z roku 2001- BOLI SHANOU.

Oženil se jednou, a to s Grace Tang Chia-li, se kterou se potom rozvedl. Zemřel v Číně 2.11. 2002 na zástavu srdce. Bylo mu 63 let.


Jang Lee "Modiwish" Hwang

Herecká filmografie

Filmy

2001 Boli shaonu
Ji su jiang shi
1999 Si ren bang zhi qian wu gou xi
1995 Hubungan jenayah
1994 Zui sheng meng si: Wan Zai zhi hu
1993 Her Judgement Day
Huo zhong
Létající dýky
Yu feng
1992 Heroin Tunnel
Police Story 3
1991 Bo hao
Sex a zen
Tian zi men sheng
Tie xie wei qing
Wu hu jiang zhi jue lie
Zi dan chu zu
1990 Bian yuan sui yue
Die xue feng yun
Miao jie huang hou
Qi zu
Red Force 5
Tygří klec 2
Wu ming jia zu
Xue zai feng shang
Zhi ming de you huo
1989 Kantonský kmotr
Long hu jia zu
Yi dan qun ying
1988 Navěky drakem
Wang ming yuan yang
Xian jing bian yan
Yi dan hong chun
1985 Crazy Shaolin Disciples
Mo deng shen tan
Tian guan ci fu
1984 Bu yi shen xiang
Moh din tiu lung
Secret Service of the Imperial Court
Wang zi cheng chong
1983 Little Dragon Maiden
Man tian shen fo
Nao mo
Yao hun
1982 Chu liu xiang zhi you ling shan zhuang
Gui ma shen tou
Huan hua xi jian
Human Lanterns
Lie mo zhe
Long tou Lao da
Ru lai shen zhang
You Friend mie jing
Zhong lie Jing wu men
1981 Chin mun bat jeung
Fei dao you jian fei dao
Jin sha shou
Mo jian xia qing
Panovník a jeho bratr
Revenge of the Corpse
Tian ya guai ke yi zhen feng
Tong jun le
What Price Honesty
Woo yuet dik goo si
1980 Di yi lei xing wei xian
Fei cui hu li
Klan bílého lotosu
Lord Chuang, Li Tzu Cheng
Rendezvous with Death
The Swift Sword
1979 Du jiao he
Ge shi ge fa
Guai quan xiao zi
Karate sabuk hitam
Kong que wang chao
Lie ri kuang feng ye huo
Mistr Shaolinu
Rošťák He
Se qing tai jian
Shen bu
Shi ba yu luo han
Shou kou
The Idiot Swordsman
Yi dan er li san gong fu
Zhui ming ren
Zui hou nu
Šílený opičák kung-fu
1978 36. komnata Shaolinu
Bai zhan bao shan he
Can ku da ci sha
Du ba tian xia
Fu ji
Gu tong xiao
Gui ma da xia
Guo jiang long du chuang hu xue
Hu tu san xia ke
Huo feng huang
Jue dou zhe de sheng ming
Meng nan diao nu
Qi xia ba yi
Shen ying fei yan hu die zhang
Shi er sheng nan
Shi zi mo hou shou
Tai ji qi gong
Xue fu rong
Yi tian tu long ji
Yi tian tu long ji da jie ju
Yu qing ting
Zhu Ge Si Lang da dou shuang jia mian
1977 Bo ming
Da wu shi yu xiao piao ke
Dao jian ba wang quan
Guan dong wu ta xia
Hong Xi Guan
Jiang nan ba da xia
Jing wu men xu ji
Leng yue gu xing jian wu qing
Long Wei shan zhuang
Long she xia ying
Ming yue dao xue ye jian chou
Pai yu lao hu
Pomsta bronzového bojovníka
Qing long ke zhan
Ren ba zhao
Ren hu lian
San shao ye de jian
The Flash Legs
Xia shi biao ke sha shou
1976 Du bi quan wang yong zhan chu men jiu zi
Du bi shuang xiong
Fei long zhan
Feng qi yun yong dou kuang lung
Gou hun jiang tou
Gugje gyeonchal
Lung men bei chi
Pavučina smrti
Tang shan er xiong
Tian luo fei sha xi yang hong
Tien ya ming yue dao
Xiang gang qi an
Zabijácké klany
1975 Biao chi fei yang
E ba
Jiang tou
Jin san jiao
Long quan xiao zi
Night of the Devil's Bride
Nu bu kuai
1974 Kidnap
Là dove non batte il sole
Mistery in Hongkong
Wei ji si fu
Xianggang qi shi san
Yang chi
1973 Crash! Che botte strippo strappo stroppio
Kiss of Death
Long hu hui feng yun
Mo gui tian shi
Niu gui she shen
Xiang Gang shi de tou qing
1972 Bi hu
Qun ying hui
Shi si nu ying hao
Wang ming tu
Železná dlaň
1971 Huo bing
Lei ru fung
Wan jian chuan xin
Xia shi hang
Xie jiu tian lao
Zhong kui niang zi
1970 E lang gu
Jiang hu san nu xia
Long hu dou
Wu hu tu long
1969 Da dao ge wang
Du long tan
Fei dao shou
Shi er jin qian biao
Tie shou wu qing
1968 Jin yan zi
1967 Fei tian nu lang
Qi xia wu yi
Qin jian en chou
Ru xia
Shen jian zhen jiang hu
1966 Nezdolné trio
1965 Chrám Rudého lotosu
Twin Swords

TV seriály

1994 The Kung Fu Master (TV seriál)

Dokumentární

2002 Umění akce

Režijní filmografie

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace