foto

James Avery

  • nar. 27.11.1945
    Pughsville, Virginia, USA
  • zem. 31.12.2013 (68 let)
    Glendale, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

James LaRue Avery se narodil v Pughsville, Hampton Roads ve Virginii. Po absolvování vysoké školy se připojil k americkému námořnictvu a poté tento 194 centimetrů vysoký obr sloužil ve Vietnamu (1968-1969). Po odchodu z armády se přestěhoval do San Diega v Kalifornii a začal psát televizní scénáře a poezii. Získal stipendium na University of California v San Diegu na níž získal titul „Bachelor of Arts".

Jeho koníčky byly šnorchlování, potápění, plachtění a plavání. Svou ženu Barbaru si vzal v roce 1988. Neměl vlastní děti, měl pouze nevlastního syna Kevina Waterse.

James Avery se nejvíce proslavil jako strýc Willa Smithe v seriálu The Fresh Prince of Bel-Air. Propůjčil svůj hlas k více než tuctu animovaným filmům. Zahrál si i ve sci-fi Star Trek: Enterprise nebo i v seriálu Chirurgové. Mihl se i v mnoha dalších seriálech Closer, Dallas, Čarodějky, Kriminálka Las Vegas.

31. Prosince 2013 zemřel ve věku 68 let na komplikace po operaci srdce v Los Angeles.

Marek "Syna.1990" Synáček

Herecká filmografie

Filmy

2013 Hunt for the Labyrinth Killer (TV film)
Pět příběhů šílenství (TV film)
2010 Grind, The
Svůdníci žen
2009 Steppin: Movie, The
2007 Divine Intervention
Who's Your Caddy?
2006 Danika
Restraining Order
Think Tank
2005 Lethal Eviction
Šoféři
Třetí přání
2004 Hair Show
Nikdy to nevzdávej!
2002 Nancy Drew (TV film)
2001 Dr. Dolittle 2
Honeybee
Taurus (TV film)
2000 Podzimní premiéra
1999 After Romeo
King's Pawn (TV film)
Out in Fifty
1998 Kolonie (TV film)
Princ Egyptský
You Lucky Dog (TV film)
12 Bucks
1996 Spirit Lost
1995 Bradyovi
1994 A Friend to Die For (TV film)
Hart a Hartová: Staré přátelství neumírá (TV film)
1993 Little Miss Millions
Without Warning: Terror in the Towers (TV film)
1991 Beastmaster 2 - Pán šelem: Branou času
Křik
Teenage Mutant Ninja Turtles: Planet of the Turtleoids (TV film)
Velká sázka
1990 Capital News (TV film)
To My Daughter (TV film)
1989 Detailní záběr (TV film)
Roe vs. Wade (TV film)
Turn Back the Clock (TV film)
1988 Řidičák
1987 Body Count
Deadly Daphne's Revenge
Jake's M.O.
Nightflyers
Pátrání v čase (TV film)
Three for the Road
1986 Condor (TV film)
Extrémy
Jedenácté příkázání
Ladies Club, The
Příběh Mitche Snydera (TV film)
Stoogemania
8 miliónů způsobů jak zemřít
1985 Appointment with Fear
Fletch
Kicks (TV film)
1983 Antony and Cleopatra (TV film)
1980 Bratři Bluesovi
V roli kaskadéra

TV seriály

2011 Harry's Law (TV seriál)
Things We Do for Love (TV seriál)
2009 Sherri (TV seriál)
2008 Eli Stone (TV seriál)
2005 Closer (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Living with Fran (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Postižení (S04E16)
Onemocnění (S04E15)
2003 All About the Andersons (TV seriál)
All of Us (TV seriál)
That's So Raven (TV seriál)
2001 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Drzá Jordan (TV seriál)
My Wife and Kids (TV seriál)
Philly (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
The Legend of Tarzan (TV seriál)
The Proud Family (TV seriál)
2000 Býk (TV seriál)
Girlfriends (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nepřátelská obloha (S01E09)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
Soul Food (TV seriál)
1999 Rodinné právo (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
1998 Čarodějky (TV seriál)
For Your Love (TV seriál)
One World (TV seriál)
Pomsta - s.r.n. (TV seriál)
Thornberryovi na cestách (TV seriál)
Two Guys, a Girl and a Pizza Place (TV seriál)
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1997 Dharma & Greg (TV seriál)
Extreme Ghostbusters (TV seriál)
Pepper Ann (TV seriál)
1996 Captain Simian & The Space Monkeys (TV seriál)
Quack Pack (TV seriál)
Show Jamieho Foxxe (TV seriál)
Sparks (TV seriál)
1995 Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (TV seriál)
In the House (TV seriál)
Murder One (TV seriál)
1994 Aladinova dobrodružství (TV seriál)
Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)
Gargoyles (TV seriál)
Iron Man (TV seriál)
Spiderman (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1991 Prince Valiant (TV seriál)
Roc (TV seriál)
1990 Fresh Prince (TV seriál)
1989 FM (TV seriál)
Karate Kid, The (TV seriál)
1988 Sonny Spoon (TV seriál)
1987 A Different World (TV seriál)
Beauty and the Beast (TV seriál)
Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Želvy Ninja (TV seriál)
1986 Amen (TV seriál)
Chuck Norris: Karate Kommandos (TV seriál)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
Rambo (TV seriál)
The Real Ghost Busters (TV seriál)
Valerie (TV seriál)
Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Ďábelské tupé (S01E21)
1985 George Burns Comedy Week (TV seriál)
Měsíční svit (TV seriál)
Rock 'n' Wrestling (TV seriál)
Space (TV seriál)
227 (TV seriál)
1984 Brothers (TV seriál)
Legmen (TV seriál)
Night Court (TV seriál)
Spencer (TV seriál)
Street Hawk (TV seriál)
1983 A-Team (TV seriál)
Hardcastle a McCormick (TV seriál)
Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
Webster (TV seriál)
1982 Newhart (TV seriál)
St. Elsewhere (TV seriál)
Tales of the Gold Monkey (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Poldové z Hill Street (TV seriál)
Simon & Simon (TV seriál)
1979 The Dukes of Hazzard (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
1977 ABC Weekend Specials (TV seriál)
1975 The Jeffersons (TV seriál)
1954 Disneyland (TV seriál)

Dokumentární

2002 Pet Star (TV seriál)
1988 American Experience (TV seriál)

TV pořady

2009 Brian McKnight Show, The (TV pořad)
1991 Where in the World Is Carmen Sandiego? (TV pořad)
1989 More You Know, The (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1983 Reading Rainbow (TV pořad)
1982 Ebony/Jet Showcase (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace