foto

Ty Burrell

  • nar. 22.8.1967 (50 let)
    Grants Pass, Oregon, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tyler Gerald "Ty" Burrell, narozený 22. srpna 1967, je americký herec a komediant. Jeho nejznámnější role je Phil Dunphy, ze seriálu MODERNÍ RODINKA, kterou vysílá televize ABC. Za tuto roli vyhrál i několik cen.

Narodil se v Grants Pass v Jižním Oregonu a vyrostl v malém městě Applegate, blízko hranic s Californií, kde měla jeho rodina rodinný podnik. Chodil do školy v Grants Pass, kde hrál fotbal. Poté co odmaturoval začal studovat na Jižní Oregonskou univerzitu v Ashlandu, studoval tam divadelní umění. Během studia si přivydělávál jako barman. Potom pokračoval ve studiu na Penn State University.

Některé z jeho dřívějších prací byly ve filmu ČERNÝ JESTŘÁB SESTŘELEN nebo remake ÚSVITU MRTVÝCH. Také se objevil na divadelních prknech, při představeních jako Mackbeth. Později se objevil jako Oliver Barnes v seriálu OUT OF PRACTICE, který vytvořil Christopher Lloyd. Poté, co byla tato show zrušena, si zahrál roli Allana Arbuse ve filmu DIANE ARBUS: PŘÍBĚH JEDNÉ OBSESE. Objevil se i ve filmu od Marvelu, NEUVĚŘITELNÝ HULK, kde si zahrál roli Samsona.

V roce 2000 se oženil a v roce 2008 se spolu se ženou přestěhovali do Salt Lake City, i když mají stále byt v Queensu. Pár se nedávno ovšem přestěhoval do Jižní Kalifornie, kde Burrell pracuje na seriálu MODERNÍ RODINKA. 18. března 2010 adoptovali svoje první dítě a v roce 2012 adoptovali další.

Desperate "Rosaviva" Housewife

Herecká filmografie

Filmy

2017 Holky na tahu
2016 Čapí dobrodružství
Hledá se Dory
2014 A zase ti Mupeti!
Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana
Moje ségra má prima bráchu
2012 Goats
2011 Máslo
2010 Fair Game
Hezké vstávání
2008 Neuvěřitelný Hulk
2007 Lipshitz Saves the World (TV film)
Lovci pokladů: Kniha tajemství
2006 Darwinovy ceny
Diane Arbus: Příběh jedné obsese
Zbožňuju prachy!
2005 Cizinec
2004 Úsvit mrtvých
V dobré společnosti
2001 Černý jestřáb sestřelen
Evoluce

TV seriály

2017 Taková moderní rodinka (TV seriál)
No Small Feet (S09E10)
Tough Love (S09E09)
Brushes with Celebrity (S09E08)
další epizody (23)
Griffinovi (TV seriál)
Emmy-Winning Episode (S16E01)
2016 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Zimní ples (S08E09)
Tajný spolek (S08E08)
Farmářské díkůvzdání (S08E07)
další epizody (22)
2015 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Bílé Vánoce (S07E09)
Vykliďte si šuplík (S07E08)
Philův sexy dům (S07E07)
další epizody (23)
2014 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Haley je plnoletá (S06E10)
V nouzi poznáš kolegu (S06E09)
Tři krocani (S06E08)
další epizody (24)
2013 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Stařec a stromek (S05E10)
Teď, nebo nikdy (S05E09)
SkříňoCon 2013 (S05E08)
další epizody (24)
2012 Key and Peele (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Skrytý talent (S04E10)
Když se kácí strom (S04E09)
Rande naslepo (S04E08)
další epizody (24)
2011 Doktorka Plyšáková (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Expresní Vánoce (S03E10)
Rozblemclá dýně (S03E09)
Požár (S03E08)
další epizody (24)
2010 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Školní ples (S02E10)
Paní Tuckerová (S02E09)
Mannyho narozeniny (S02E08)
další epizody (24)
2009 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Sundejte ozdoby (S01E10)
Fizbo (S01E09)
Velká očekávání (S01E08)
další epizody (10)
2008 Zpátky do studia (TV seriál)
Kauza rukojmí (E17)
Dům snů (E16)
Rande s překvapením (E15)
další epizody (10)
2007 Zpátky do studia (TV seriál)
Něco tam nahoře je (E07)
Gracie a šikana (E06)
Noc plná možností (E05)
další epizody (7)
2005 Tak trochu mimo (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1994 Ellen (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
2016 The 22nd Annual Critics' Choice Awards (TV pořad)
68. Emmy Awards (TV pořad)
2014 20th Annual Screen Actors Guild Awards, The (TV pořad)
2013 19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2012 Billboard Music Awards 2012 (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace