foto

Nicholas Verso

  • nar. 1980
    Melbourne, Austrálie

Biografie

Nicolas Verso (1980, Austrálie) absolvoval Victorian College of the Arts. Pohybuje se napříč médii od videoklipů, přes reklamy, AV design pro divadelní produkce až po výstavní instalace. Ve 23 letech natočil svůj první celovečerní film Max: A CautionaryTale (2003). Následovaly krátké filmy Hugo (2008), The Apocalypse Bear (2009) a The Last Time I Saw Richard (2011). V roce 2009 byl vybrán pro Berlinale Talent Campus. V současnosti pracuje na scénáři dalšího celovečerního filmu a pro fázi produkce připravuje celovečení snímek Boys in the Trees.

Festival krátkých filmů Praha

Režijní filmografie

Filmy

2016 Boys in the Trees
2014 Boys on Film 11: We Are Animals
2013 Naposled, co jsem viděl Richarda
2008 Hugo

TV seriály

2020 Itch (TV seriál)
2019 Vyškrtnutí (TV seriál)
2018 Grace Beside Me (TV seriál)
Nowhere Boys (TV seriál)
The Cool Guy (S04E04)
Lost in Negative Space (S04E03)
Secrets, Lies and Parasites (S04E02)
další epizody (4)
2017 Nowhere Boys (TV seriál)
The Search for Atridax (S03E11)
Unwanted Visitors (S03E10)
2016 Nowhere Boys (TV seriál)
The Truth Spell (S03E09)
2009 Snake Tales (TV seriál)

Střihačská filmografie

Filmy

2017 Pisces
2016 Boys in the Trees
2007 This Kiss

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Boys in the Trees

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky