foto

György Cserhalmi

  • nar. 17.2.1948 (69 let)
    Budapešť, Maďarsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

György Cserhalmi sa narodil v Budapešti, no detstvo strávil v Debrecíne, kde bola jeho matka sólistkou opernej a operetnej scény v divadle Csokonai. Po maturite chcel pôvodne ísť na telovýchovnú fakultu, no rozhodol sa radšej pre Divadelnú a filmovú akadémiu, ktorú ukončil v roku 1971. Jeho prvé kroky smerovali späť do Debrecína do Csokonaiho divadla, neskôr pôsobil vo Veszpréme v Petofiho divadle, v Národnom divadle, v Kecskeméte v divadle Józsefa Katonu a vo filmovom štúdiu Mafilm. Od roku 1994 je znova členom Národného divadla. Vo filme spolupracuje s náročnými režisérmi ako Miklós Jancsó, István Szabó, Zoltán Latinovits alebo Bódy Gábor. Často účinkuje aj v zahraničných filmoch a spolupracuje so slovenskými a českými režisérmi. Trančík, Šulík, Balco, Vihanová. Za hlavnú úlohu v českom filme Pevnost bol nominovaný na cenu Českého leva.

Dr.Štefan "Cicis" Rencz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Aurora Borealis: Északi fény
Měsíc Jupitera
2016 Halj már meg!
2014 A láthatatlan seb
2012 Drazí zrazení přátelé
Pillangó (TV film)
2011 Meruňkový ostrov
2010 Így, ahogy vagytok
Oda az igazság
2009 Utolsó jelentés Annáról
2008 Eszter hagyatéka
Majdnem szűz
2006 Vadászat angolokra
2005 Az igazi Mikulás
Pál utcai fiúk, A (TV film)
Stezky světla
2004 Nepohřbený muž
2003 Az ember, aki nappal aludt
Revizoři
Želary
2002 A hídember
Perlasca (TV film)
2001 Hamvadó cigarettavég
Jejich ostrov
1997 Az én kis növérem
Gyilkos kedv
1996 A törvénytelen
Barátom, Bódy Gábor
Csajok
Szeressük egymást, gyerekek...
1995 Svědek podruhé
1994 Nagy agyhalál, A
Pevnost
Tiltott gyümölcs
Zabraneniat plod
1993 Anna filmje
1992 István király (TV film)
Na krásném modrém Dunaji
1991 Neha
Stalinova snoubenka
Utolsó nyáron, Az
1990 Let asfaltového holuba
Magyar rekviem
Öld meg a másik kettöt (TV film)
1989 Én légióm, Az
Horoskop Ježíše Krista
Volt egyszer egy légió
1988 Hanussen
Pravá Amerika
Prokletí
Trn pod nehtem
1987 A pacsirta (TV film)
Érzékeny búcsú a fejedelemtől
Hajnali háztetők
Sezóna příšer
1986 Elveszett paradicsom (TV film)
Miklós Akli
Velká generace
1985 A tanítványok
Iná láska
1984 Eszmélés
Listy, květiny, věnce
Milenci na odpoledne
1983 Mennyei seregek
1982 Macbeth (TV film)
Sup
1981 Mefisto
Tüzet viszek (TV film)
Tyranovo srdce anebo Boccaccio v Uhrách
1980 Psyché I-II.
Živ nebo mrtev
1979 Allegro barbaro
Maďarská rapsódie
1978 K.O.
Lear király (TV film)
Osmdesát husarů
1977 Počestná noc
1976 Amerikai anzix
Azonosítás
Fantómovy dukáty
Optimista tragédia (TV film)
Pátá pečeť
Vítr jim hvízdá pod nohama
Zrcadlové obrazy
1975 Elektra a její pravda
Nedokončená věta
1974 Itt járt Mátyás Király
1973 Hranice lásky
János vitéz
1972 Lid dosud prosí
1971 Végre, hétfö!
V městě čeká láska
1970 Arc
1969 Agitátorok

TV seriály

2006 Régimódi történet (TV seriál)
1993 Privát kopó (TV seriál)
1976 Kántor (TV seriál)
1971 Rózsa Sándor (TV seriál)

Dokumentární

1999 Istennél a kegyelem (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace