foto

György Cserhalmi

  • nar. 17.2.1948 (72 let)
    Budapešť, Maďarsko

Biografie

György Cserhalmi sa narodil v Budapešti, no detstvo strávil v Debrecíne, kde bola jeho matka sólistkou opernej a operetnej scény v divadle Csokonai. Po maturite chcel pôvodne ísť na telovýchovnú fakultu, no rozhodol sa radšej pre Divadelnú a filmovú akadémiu, ktorú ukončil v roku 1971. Jeho prvé kroky smerovali späť do Debrecína do Csokonaiho divadla, neskôr pôsobil vo Veszpréme v Petofiho divadle, v Národnom divadle, v Kecskeméte v divadle Józsefa Katonu a vo filmovom štúdiu Mafilm. Od roku 1994 je znova členom Národného divadla. Vo filme spolupracuje s náročnými režisérmi ako Miklós Jancsó, István Szabó, Zoltán Latinovits alebo Bódy Gábor. Často účinkuje aj v zahraničných filmoch a spolupracuje so slovenskými a českými režisérmi. Trančík, Šulík, Balco, Vihanová. Za hlavnú úlohu v českom filme Pevnost bol nominovaný na cenu Českého leva.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2019 Házasságtörés (TV film)
Seveled
2017 Měsíc Jupitera
Polární záře
2016 Halj már meg!
2014 A láthatatlan seb
2012 Drazí zrazení přátelé
Pillangó (TV film)
2011 Meruňkový ostrov
2010 Oda az igazság
Így, ahogy vagytok
2009 Utolsó jelentés Annáról
2008 Eszter hagyatéka
Majdnem szűz
2006 Vadászat angolokra
2005 A Pál utcai fiúk (TV film)
Az igazi Mikulás
Stezky světla
2004 Nepohřbený muž
2003 Az ember, aki nappal aludt
Revizoři
Želary
2002 A hídember
Perlasca (TV film)
2001 Hamvadó cigarettavég
Jejich ostrov
1997 Az én kis növérem
Gyilkos kedv
1996 Barátom, Bódy Gábor
Csajok
Mohács (TV film)
Szeressük egymást, gyerekek...
Törvénytelen
1995 Svědek podruhé
1994 A nagy agyhalál
Pevnost
Tiltott gyümölcs
Zabraneniat plod
1993 Anna filmje
Hajnalban meghalnak az álmok (TV film)
1992 István király (TV film)
Na krásném modrém Dunaji
1991 Az Aranyműves boltja (TV film)
Az utolsó nyáron
Neha
Stalinova snoubenka
1990 Anyegin (TV film)
Let asfaltového holuba
Magyar rekviem
Öld meg a másik kettöt (TV film)
1989 Horoskop Ježíše Krista
Volt egyszer egy légió
Én légióm, Az
1988 Hanussen
Kés van nálam (TV film)
Pravá Amerika
Prokletí
Trn pod nehtem
1987 A pacsirta (TV film)
Hajnali háztetők
Sezóna příšer
Érzékeny búcsú a fejedelemtől
1986 Elveszett paradicsom (TV film)
Miklós Akli
Velká generace
1985 A tanítványok
Az ördögmagiszter (TV film)
Iná láska
Osudná pomsta (TV film)
1984 Eszmélés
Listy, květiny, věnce
Milenci na odpoledne
Élő holttest (TV film)
1983 Macbeth (TV film)
Mennyei seregek
1982 Sup
1981 Fehérlófia
Lišáček Lup
Mefisto
Tyranovo srdce anebo Boccaccio v Uhrách
Tüzet viszek (TV film)
Utolsó alkalom (TV film)
1980 Nárcisz és Psyché
Živ nebo mrtev
1979 Allegro barbaro
Maďarská rapsódie
1978 K.O.
Lear király (TV film)
Osmdesát husarů
1977 Počestná noc
1976 Amerikai anzix
Azonosítás
Csillagok változásai (TV film)
Fantómovy dukáty
Optimista tragédia (TV film)
Pátá pečeť
Vítr jim hvízdá pod nohama
Zrcadlové obrazy
1975 Elektra a její pravda
Nedokončená věta
1974 Itt járt Mátyás Király
Ozorai példa (TV film)
1973 Hranice lásky
János vitéz
1972 Lid dosud prosí
1971 V městě čeká láska
Végre, hétfö!
1970 Arc
1969 Agitátorok

TV seriály

2006 Régimódi történet (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (4)
1993 Privát kopó (TV seriál)
Az egyszer-volt gyilkosságok (E06)
Zsarolni veszélyes (E05)
Öngyilkos gyilkosságok (E04)
další epizody (6)
1987 A világ szebbik fele (TV seriál)
1983 Mint oldott kéve (TV seriál)
Franciaország 1855 - 1857 (E07)
1976 Kántor (TV seriál)
A külvárosi őrszoba (E01)
1971 Rózsa Sándor (TV seriál)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
Episode 10 (E10)
další epizody (10)

Dokumentární

1999 Istennél a kegyelem (TV film)

Divadelní záznam

2013 EMKE - volt egyszer egy kávéház (divadelní záznam)
2012 A tanú (divadelní záznam)
2011 Az ember tragédiája (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2003 Magánszám: Üljön le Hajós Andrással! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce