foto

Petra Špalková

  • nar. 21.2.1975 (43 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v Brně a již od svých deseti let účinkovala v inscenacích brněnského Divadla na provázku. Mezi její další angažmá patří pražský Činoherní klub, Divadlo Na zábradlí a Národní divadlo v Praze. Za své působení v divadle si roku 1997 odnesla Cenu Thálie pro mladého činoherce do 33 let. Ve filmech se pravidelně objevuje od devadesátých let, poprvé v muzikálu Šakalí léta, dále i ve snímku Kolja nebo v tragikomedii Babí léto. V roce 2002 byla nominována na cenu Český lev za snímek Smradi, roku 2013 získala Českého lva a Cenu české filmové kritiky za hlavní roli v psychologickém dramatu Jako nikdy. V Pustině hraje postavu místostarostky Masařové.

(HBO Europe)

Herecká filmografie

Filmy

2019 Červená knihovna
2018 Balada o pilotovi (TV film)
Na krátko
Pepa
2017 Bába z ledu
Po strništi bos
2016 Instalatér z Tuchlovic
Případ pro lyžaře (TV film)
2015 Americké dopisy (TV film)
Jan Hus (TV film)
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
Jako nikdy
2012 Můj vysvlečenej deník
2009 Nespavost (TV film)
2008 David a Goliáš aneb Pepička to zařídí (divadelní záznam)
Na rozchodnou (TV film)
2007 Václav
2006 Marta
Vřesový trůn (TV film)
2005 Sluneční stát
2004 Milenci a vrazi
Pánská jízda
2003 Starý kocour
Vrah jsi ty! (TV film)
2002 Smradi
2001 Babí léto
Svatební dary (studentský film)
V noci (studentský film)
1999 Jistota (TV film)
Stav bez tíže
Zprávy z domova (studentský film)
1997 Úsvit (studentský film)
1996 Kolja
Šeptej
1993 Šakalí léta
1986 Kněžna Libuše (TV film)
1985 Šašek a královna (divadelní záznam)

TV seriály

2018 Profesor T. (TV seriál)
Smrt v maskách (E07)
Dáma a Král (TV seriál)
Jak svět přichází o doktory (S03E03)
Single Lady (TV seriál)
Láskomejdlo (S02E04)
Specialisté (TV seriál)
Šťastná rodina (S02E36)
2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Na dosah ruky - 2. část (E10)
Na dosah ruky - 1. část (E09)
2016 Pustina (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Exekuce (S01E13)
2013 Bez hranic (TV seriál)
Long-Haul Predators (S01E04)
Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Odkaz (E04)
Neznámé časy (E03)
Poselství (E02)
další epizody (4)
Nevinné lži (TV seriál)
Čistá práce (S01E07)
Terapie (TV seriál)
Epizoda 26 (S02E26)
2012 Zázraky života (TV seriál)
Naděje (S02E15)
Dárce (S02E14)
Oslava (S02E13)
další epizody (15)
Zdivočelá země (TV seriál)
Putnova poslední pomoc (S04E10)
Kdo podepíše? (S04E06)
Jak funguje zametací kombajn (S04E05)
2011 Aféry (TV seriál)
Bláznivá (E02)
Čapkovy kapsy (TV seriál)
Soud pana Havleny (E05)
2010 Zázraky života (TV seriál)
Miminko (S01E13)
Nevím, čí jsem (S01E12)
Maruška (S01E11)
další epizody (13)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Vesnická balada (S02E09)
2008 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 1 (S03E01)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Dědic (S03E05)
2006 Krev zmizelého (TV seriál)
Letiště (TV seriál)
Osudové rozhodnutí (S01E10)
Mrtvý muž letí (S01E08)
Na cestě (S01E05)
další epizody (7)
2005 Ulice (TV seriál)
1998 Život na zámku (TV seriál)
Veselka (S02E26)
Konečná diagnóza (S02E25)
Půlnoční kovboj (S02E17)
další epizody (4)
1993 Česká soda (TV seriál)

Dokumentární

2018 Infiltrace: Obchod se zdravím – nová fakta (TV film)
2013 Film o filmu: Jako nikdy (TV film)
Radokova Trojská válka (TV film)
2009 Příběhy slavných (TV seriál)
Královna z Valašska (S10E11)
2007 Film o filmu: Václav (TV film)
2004 Film o filmu: Milenci a vrazi (TV film)
2002 Jak voní Smradi

TV pořady

2018 25. Český lev (TV pořad)
2014 Ceny české filmové kritiky 2013 (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2014 (TV pořad)
Český lev 2013 (TV pořad)
2013 Artefakta (TV pořad)
2011 Partička (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2006 Ceny Ministerstva kultury 2006 (TV pořad)
Čétéčko (TV pořad)
2005 Ceny Ministerstva kultury 2005 (TV pořad)
2004 Politikon (TV pořad)
Reportéři ČT (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace