foto

Tony Revolori

  • nar. 28.4.1996 (24 let)
    Anaheim, California, USA

Biografie

Tony Revolori se narodil dne dvacátého osmého dubna roku 1996 v Anaheimu v Kalifornii ve státě USA, kde také strávil většinu svého života. Je to americký herec, mnohostranný hudebník (hraje na víc, jak tři hudební nástroje), spisovatel, amatérský scénárista, textař a písničkář.

Pozoruhodné je, že by se prakticky dalo říci, že se narodil pro hereckou kariéru, protože v krátce po tom, co se narodil, v pouhých dvou letech, se již pohyboval na plátnech filmu a seriálů. Pravdou bylo, že šlo sice o zanedbatelné nezajímavé a mnohdy i nedůležité role, ale stejně to byl velký posun – tedy na dvouleté dítě.

Roku 2004 se objevil v kraťasu Nebraska, kde ztvárnil („kupodivu") mladého chlapce, čímž zaujal tvůrce seriálu Vincentův svět, které ho obsadily do jedné z jejich rolí. To nastartovalo jeho strmý vzestup vzhůru, a proto se o pár let později objevil například ve Welcome to the Jungle, My Name Is Earl, The American Dream, nebo velice světově populárním snímku z roku 2014 Grandhotel Budapest.

Dnes se věnuje Tony především tomu, co ho baví a tím je hlavně hudba. Herectví se tak v jeho případě dostává na druhou kolej a to i přes fakt, že se nadále objevuje ve filmech a seriálech.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

2020 The French Dispatch
2019 Spider-Man: Daleko od domova
The Sound of Silence
2018 The Long Dumb Road
2017 Spider-Man: Homecoming
Stůl číslo 19
Zůstaň nablízku
2016 Lowriders
Pátá vlna
Take the 10
Temps
2015 Matroš
Umrika
2014 Grandhotel Budapešť
2009 The Perfect Game

TV seriály

2020 Royalties (TV seriál)
Servant (TV seriál)
Boba (S01E08)
2019 Servant (TV seriál)
Cricket (S01E05)
Eel (S01E03)
2017 K.O. OK! Prostě koukej (TV seriál)
Workaholics (TV seriál)
Party Gawds (S07E10)
2016 Zornův syn (TV seriál)
Válka o Grafelník (E09)
Chuť Zephyrie (E05)
Společný víkend (E04)
další epizody (5)
2013 Shameless (TV seriál)
The American Dream (S03E02)
2010 Táta k pronajmutí (TV seriál)
2009 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Krycí jméno Otec (S04E19)
2007 Vincentův svět (TV seriál)
Vítejte v džungli (S04E01)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)

Hudební videoklipy

2019 Benny Blanco & Juice WRLD - Graduation (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2015 The 21st Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2014 2014 Young Hollywood Awards (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky