foto

Selma Vilhunen

  • nar. 1976
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Norská scenáristka a režisérka. Film studovala na akademii umění v Turku. Prosadila se jako dokumentaristka např. oceňovanými snímky Moji sloníci (Minun pikku elefanttini, 2003) či Pony Girls (Ponitytöt, 2008), později mj. realizovala krátkou komedii Musím se o všechno postarat? (Pitääkö mun kaikki hoitaa?, 2012), která získala nominaci na Oscara. Debutuje celovečerním dramatem Pod ochrannými křídly (Tyttö nimeltä Varpu, 2016).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Střihačská filmografie

Filmy

2012 Do I Have to Take Care of Everything?

Dokumentární

2003 Welcome to the Day 6 of the Iraq War
1999 Päivä isän kanssa (studentský film)
Tämä hetki (studentský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Pod ochrannými křídly
2014 The Girl and the Dogs
2005 Koti-ikävä
2003 Espoon viimeinen neitsyt (TV film)
2001 Ruutana (studentský film)

Dokumentární

2017 Revoluční koníček
2014 Laulu
2013 Disco
2008 Ponitytöt
2007 Pietà
2006 Jätkät
2003 Minun pikku elefanttini (studentský film)
Welcome to the Day 6 of the Iraq War
1999 Päivä isän kanssa (studentský film)
Tämä hetki (studentský film)

Herecká filmografie

Filmy

2014 Rooli
2007 Černý led

TV seriály

2008 Katso ihmistä (TV seriál)
Toinen osa (E02)

TV pořady

2018 Jussi Gaala 2018 (TV pořad)
2017 Jussi Gaala 2017 (TV pořad)
2016 Enbuske, Veitola & Salminen (TV pořad)
2014 86. Annual Academy Awards (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
2013 Suorana: Kortesmäki (TV pořad)
2009 Puoli seitsemän (TV pořad)
2005 Onnelliset (TV pořad)
2004 Arto Nyberg (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Filmy

2014 Rooli

Dokumentární

2017 Revoluční koníček
2014 Laulu
2013 Disco
2008 Ponitytöt
2003 Minun pikku elefanttini (studentský film)
Welcome to the Day 6 of the Iraq War
1999 Päivä isän kanssa (studentský film)

Zvukařská filmografie

Dokumentární

2003 Welcome to the Day 6 of the Iraq War
1999 Päivä isän kanssa (studentský film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace