foto

Naomi Campbell

  • nar. 22.5.1970 (47 let)
    Streatham, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Britská topmodelka Naomi Campbell se narodila 22. května 1970 v Londýně. Narodila se v dělnické čtvrti Streatham. Její matka si přála, aby se nikdy nesetkala se svým otcem. Naomi přijala příjmení Campbell z matčina druhého manželství. Během mládí žila v Římě, kde její matka pracovala jako moderní tanečnice. Po návratu do Londýna byla ponechána v péči babičky Ruby, zatímco její matka cestovala po celé Evropě s tanečním souborem Fantastica.

V pěti letech byla Naomi zapsána do Školy Barbary Speake. Její první veřejné vystoupení přišlo v sedmi letech, o rok později se objevila v hudebním videu pro Boba Marleyho. Ve stejném roce hrála Sněhurku ve dvou epizodách televizních filmů pro děti. V deseti letech začala studovat balet.

Naomi kariéra rychle začala vzkvétat, těsně před jejími šestnáctinami se objevila na titulní straně britského Elle. V průběhu několika dalších let začala pracovat pro návrháře Gianni Versace, Azzedina Alaïa a Isaaca Mizrahi.

Objevila se v seriálech COSBY SHOW, FRESH PRINCE nebo NAPROSTO DOKONALÉ. Mohli jste ji vidět v několika filmech, kde hrála téměř vždy samu sebe.

Mezi lety 1998 a 2008 byla Naomi Campbell obviněna desetkrát ze spáchání násilných činů vůči zaměstnancům a spolupracovníkům. Byla odsouzena k trestu 200 hodin obecně prospěšných prací a pokutě. Jako nejznámější modelka tmavé pleti své doby, vystupovala otevřeně v celé své kariéře proti rasismu v módním průmyslu. Její osobní život je známý, a to zejména kvůli vztahům s muži, včetně boxera Mike Tysona a herce Roberta De Nira.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2016 Zoolander No. 2
2015 Harry's Bar
2010 Por el camino
Rose, c'est Paris (TV film)
2009 Karma, Confessions and Holi
2006 Call, The
2005 Rhythm City Volume One: Caught Up
2004 Fat Slags
2002 Ali G Indahouse - Film
1999 Prisoner of Love
Trippin'
1997 Jak dobýt Hollywood...
Sports Illustrated: Swimsuit '97 (TV film)
1996 Invasion of Privacy
Sex po telefonu
1995 Anyone for Pennis? (TV film)
Rapsodie v Miami
Schönsten Frauen der Welt - Carla Bruni, Die (TV film)
Tři muži v negližé
1994 Pret-A-Porter
1993 Night We Never Met, The
1991 Chladný jako led

TV seriály

2017 Star (TV seriál)
The Winner Takes It All (S02E01)
Mama's Boy (S01E08)
The Devil You Know (S01E02)
2015 Empire (TV seriál)
American Horror Story (TV seriál)
Mommy (S05E03)
Chutes and Ladders (S05E02)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
2002 Fastlane (TV seriál)
1998 For Your Love (TV seriál)
1994 Harry Enfield and Chums (TV seriál)
New York Undercover (TV seriál)
1992 Naprosto dokonalé (TV seriál)
1990 Fresh Prince (TV seriál)
1984 Cosby Show (TV seriál)
1979 Kids (TV seriál)
1976 The Chiffy Kids (TV seriál)

Dokumentární

2017 George Michael: Freedom (TV film)
House of Z
Larger Than Life: The Kevyn Aucoin Story
2016 Die Supermodels der 90er - Glamour, Skandale, Familienglück (TV film)
Franca: Chaos and Creation
Scandales de la mode (TV film)
2014 Pop Models (TV film)
2013 Televize vás vidí (TV seriál)
80. léta: Dekáda inspirace (TV seriál)
2012 Bettie Page Reveals All
2007 Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
Marc Jacobs & Louis Vuitton (TV film)
2005 Before, During and 'After the Sunset'
2004 The Best of 'So Graham Norton'
The Rise of the Celebrity Class (TV film)
1998 Beautopia
FashionKingdom (TV film)
1997 Behind the Music (TV seriál)
1995 Catwalk
Unzipped
1993 U2: Love Is Blindness

TV pořady

2017 The 74th Golden Globe Awards (TV pořad)
2016 2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2013 Face, The (TV pořad)
2012 Letní olympijské hry 2012 Londýn - Ceremoniál zakončení her (TV pořad)
2011 Jonathan Ross Show, The (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
Watch What Happens: Live (TV pořad)
2008 Rachel Zoe Project, The (TV pořad)
2005 Show Tyry Banksové (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 Elvis Lives (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2002 Fashiontrance (TV pořad)
Módní policie (TV pořad)
V Graham Norton (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show, The (TV pořad)
2001 Miss Universe 2001 (TV pořad)
Revealed with Jules Asner (TV pořad)
1999 Esti showder (TV pořad)
Richard Blackwood Show, The (TV pořad)
1998 Magic Hour, The (TV pořad)
So Graham Norton (TV pořad)
Tout le monde en parle (TV pořad)
1996 Caiga quien caiga (TV pořad)
68. Annual Academy Awards (TV pořad)
1995 Die Harald Schmidt Show (TV pořad)
taff (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Wetten, dass..? (TV pořad)
13 heures le journal (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2002 U2: The Best of 1990-2000 (hudební videoklip)
1999 Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael (hudební videoklip)
1995 Michael Jackson: Video Greatest Hits - HIStory (hudební videoklip)
1993 Dangerous: The Short Films (hudební videoklip)
U2: Numb (hudební videoklip)
1992 Michael Jackson - In The Closet (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace