foto

Jay Hernandez

  • nar. 20.2.1978 (40 let)
    Montebello, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jay se narodil a vyrostl v Montebellu v Kalifornii. Poprvé si Hernandez zahrál v sitkomu Hang Time (Dobrá trefa) společnosti NBC. Pak následovala role v Undressed (Odhalený) společnosti MTV, Living the Life (Žít život) a brzy se objeví v The Rookie s Dennisem Quaidem.

Jay Hernandez v Hollywoodu prorazil v roce 2001 díky filmu Šílená/Krásný, v němž si zahrál s Kirsten Dunst. Od té doby se objevil v mnoha dalších filmech včetně nečekaného hitu z produkce Disneyho Hráč, akčním thrilleru Torque: Ohnivá kola Josepha Kahna a dramatu Okrsek 49 s Joaquinem Phoenixem a Johnem Travoltou.

Dále jsme jej mohli vidět ve filmu Světla páteční noci s Billym Bobem Thorntonem a v roce 2004 dokončil historický velkofilm Nomádi, který se odehrává v Kazachstánu v 18. století a měl premiéru na MFF v Cannes.

V roce 2005 se objevil v hororém snímku režiséra Eli Rotha Hostel, který produkoval Quentin Tarantino. Tento nízkorozpočtový film poražel v Americe v návštěvnosti i takové hity, jakým byl King Kong (2005) od Petera Jacksona. Je to příběh dvou kamarádů, kteří se vydají do Evropy, konkrétně na Slovensko, aby si tam užili s místními kráskami. Zdánlivě pohodový běh událostí však brzy vystřídá kruté procitnutí. Oba cestovatelé si uvědomí, že se rychle noří do čím dál tím děsivější situace, která je stejně nebezpečná a temná jako nejzvrácenější zákoutí lidské duše. Kolem Hostelu se strhla nevídaná vlna kritiky a mnoho lidí si kladlo otázku zda-li je opravdu nutné točit takové filmy.

Reevesová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Bright
Matky na tahu o Vánocích
2016 Matky na tahu
Sebevražedný oddíl
2015 Hrdina Max
The Night Is Young
2013 Trooper (TV film)
2012 LOL
2010 Gangsteři
2009 Body Politic (TV film)
2008 American Son
Dům na špatné adrese
Karanténa
Prázdniny za všechny prachy
2007 Grindhouse: Thanksgiving
Hostel II
Přežij!
2006 World Trade Center
2005 Carlitova cesta: Zrození gangstera
Hostel
Nomád
2004 Okrsek 49
Světla páteční noci
Torque: Ohnivá kola
2002 Hráč
2001 Jízda do pekel
Šílená / Krásný
2000 Living the Life

TV seriály

2019 Magnum P.I. (TV seriál)
Epizoda 20 (E20)
Epizoda 19 (E19)
Epizoda 18 (E18)
další epizody (10)
2018 Magnum P.I. (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
Epizoda 9 (E09)
Die He Said (E08)
další epizody (10)
2017 Skandál (TV seriál)
Something Borrowed (S07E07)
Vampires and Bloodsuckers (S07E06)
Adventures in Babysitting (S07E05)
další epizody (7)
2016 The Expanse (TV seriál)
Back to the Butcher (S01E05)
2015 The Expanse (TV seriál)
CQB (S01E04)
Remember the Cant (S01E03)
The Big Empty (S01E02)
další epizody (4)
2014 Gang Related (TV seriál)
2013 Ghost Ghirls (TV seriál)
2012 Poslední základna (TV seriál)
Cinderella Liberty (E09)
Big Chicken Dinner (E08)
Nuke It Out (E07)
další epizody (7)
2006 Six Degrees (TV seriál)
2002 American Family (TV seriál)
1995 Dobrá trefa (TV seriál)

Dokumentární

2009 A Light in the Darkness
Locked In: The Making of 'Quarantine'
2007 Hostel Part II: The Next Level
2006 Rozpitvaný Hostel

Hudební videoklipy

2017 Fergie - Save It Til Morning (hudební videoklip)
2016 Lil Wayne feat. Wiz Khalifa, Imagine Dragons, Logic, Ty Dolla $ign & X Ambassadors - Sucker for Pain (hudební videoklip) - a.z.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace