foto

Cas Anvar

  • nar. Regina, Saskatchewan, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kanadský herec Cas Anvar se narodil v městě Regina v provincii Saskatchewan a poté vyrůstal v Montrealu v Quebecu. Jeho rodina pochází z Íránu a předky má rovněž v Indii nebo Libanonu, díky tomu se tak mimo angličtiny a francouzštiny domluví ještě persky a částečně také arabsky a hindsky.

K herectví se Cas dostal čistě náhodou, když mu na střední škole učitel pohrozil propadnutím, pokud se nezúčastní konkurzu na školní představení „Hamleta“. Konkurz úspěšně absolvoval a naproti všem očekáváním dostal rovnou hlavní roli. Díky této zkušenosti se po maturitě rozhodl pokračovat na prestižní herecké škole National Theatre School v Montrealu, kterou absolvoval v roce 1989. Dle jeho slov pro něj byly hereckou inspirací hvězdy jako Robert De Niro, Dustin Hoffman, Robert Downey Jr., Johnny Depp nebo Kevin Kline.

Po škole se začal objevovat v povětšinou amerických filmech a seriálech, a větší role přišla až roku 2003 s celovečerním snímkem Jak nezískat Pulitzera z prostředí americké politické žurnalistiky. Cas se zde objevil vedle hvězd jako Hayden Christensen, Peter Sarsgaard nebo Chloe Sevigny a film byl dokonce nominován na Zlatý glóbus. O rok později si zahrál malou roličku ve Spielbergově divácky úspěšném komediálním dramatu Terminál.

Na další větší příležitost na velkém plátně si počkal až do roku 2011, kdy se objevil v mysteriózním Zdrojovém kódu režiséra Duncana Jonese. V roce 2012 si zahrál opět s hereckými esy jako Ben Affleck, Alan Arkin nebo Bryan Cranston v dramatu Argo, které získalo několik ocenění a sklidilo i velký úspěch u diváků.  

Poté se objevil po boku Naomi Watts v životopisném snímku Diana v roli Dodiho Fayeda, partnera Lady Di. Film ale nebyl navzdory očekáváním přijat pozitivně u diváků ani kritiků. V roce 2015 jsme ho mohli vidět v roli Dr. Mittala v oscarovém dramatu Pokoj, opět vedle hollywoodských hvězd jako Brie larson nebo William H. Macy. Ve stejném roce se objevil také v nepříliš úspěšném hororu The Vatican Tapes nebo v komediálním dramatu Miss India America z prostředí indické komunity v USA.

Od roku 2014 se objevuje v hororovém seriálu Agresivní virus v roli nekompromisního byznysmena Sanjaye Desaie. Jedním z tvůrců knižní předlohy seriálu je mistr hororu Guillermo del Toro, který se následně ujal také režie. Největší popularitu mu ale bezesporu přinesl sci-fi seriál The Expanse z roku 2015, kde ztvárnil roli marťanského pilota Alexe Kamala.

Kromě filmového a seriálového herectví se Cas věnuje i dabování postav ze světa počítačových her. Mezi jeho nejznámější role patří Mullah Rahmaan ve hře „Call of Duty: Black Ops II“, Dalton v „Halo 4“ nebo Altaïr Ibn-La'Ahad v „Assassins Creed: Revelations“.

Ve volném čase si rád zahraje paintball se svými kamarády v týmu s názvem „The Suave Bastards“ („Zdvořilí parchanti“) a společnost jim dělá na míru postavený tank „The Mighty Bastard“ („Mocný bastard“).

pusheen

Herecká filmografie

Filmy

2017 Nobility
2015 Miss India America
Room
The Vatican Tapes
2014 Fall
2013 Baby Sellers (TV film)
Diana
Únos Air Force One (TV film)
2012 Argo
Son of an Afghan Farmer, The
Únos
2011 Počátek Země Nezemě (TV film)
Zdrojový kód
2009 The Phantom (TV film)
Transformers: Pomsta poražených
2008 Doktor Jekyll a pan Hyde (TV film)
Kat: Válečná zóna
2007 Backyards & Bullets (TV film)
Banální prohlídka
2006 Směr smrt (TV film)
2005 Zločiny z vášně (TV film)
2004 Falešné sliby (TV film)
Terminál
2003 Comment ma mère accoucha de moi durant sa ménopause
Jak nezískat Pulitzera
Jinnah - On Crime: White Knight, Black Widow (TV film)
Proud času
2002 Agent of Influence (TV film)
Dokonalá past
Spasitel (TV film)
Stroj rajské pohody (TV film)
2001 Kauza smrti
Skrytá agenda
Znamení čtyř (TV film)
2000 Závod s časem (TV film)
1999 Seducing Maarya
1998 Marco Polo
Podnájem
Psychopat
1997 Opravář na všechno
1996 Pomsta jestřába
Sama na lásku (TV film)
Všechno za život (TV film)
1995 V zajetí zla

TV seriály

2018 The Expanse (TV seriál)
Abaddon's Gate (S03E13)
Congregation (S03E12)
Fallen World (S03E11)
další epizody (13)
2017 Doubt (TV seriál)
Where Do We Go From Here? (E07)
The Expanse (TV seriál)
Cascade (S02E10)
The Weeping Somnambulist (S02E09)
Pyre (S02E08)
další epizody (10)
Agresivní virus (TV seriál)
The Traitor (S04E09)
Extraction (S04E08)
Ouroboros (S04E07)
další epizody (4)
2016 The Expanse (TV seriál)
Leviathan Wakes (S01E10)
Critical Mass (S01E09)
Salvage (S01E08)
další epizody (6)
Agresivní virus (TV seriál)
Pád (S03E10)
Teď, nebo nikdy (S03E09)
Šílenství (S03E05)
2015 Olymp - Zkáza Bohů (TV seriál)
The Expanse (TV seriál)
CQB (S01E04)
Remember the Cant (S01E03)
The Big Empty (S01E02)
další epizody (4)
Prozíravost (TV seriál)
Mirror (S03E13)
2014 Inteligence (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Telekineze (S06E15)
2013 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Přísaha (S04E16)
2012 Closer: Nové případy (TV seriál)
Poslední základna (TV seriál)
2011 Dokonalý podraz (TV seriál)
The Lonely Hearts Job (S04E15)
2010 Svetlana (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Západ Slunce (S06E06)
2009 Foundation, The (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 7: 8:00 p.m.-9:00 p.m. (S07E13)
2008 Ochrana svědků (TV seriál)
2007 Little Mosque on the Prairie (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Podezření (S04E12)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
2005 E-Ring (TV seriál)
Médium (TV seriál)
Penny for Your Thoughts (S01E15)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Naked Josh (TV seriál)
2003 Veritas (TV seriál)
2002 Bliss (TV seriál)
2001 Largo (TV seriál)
Nekonečný příběh (TV seriál)
1999 Misguided Angels (TV seriál)
1997 Brutální Nikita (TV seriál)
1996 Mystery Files of Shelby Woo, The (TV seriál)
1995 Nancy Drew (TV seriál)
1993 Sirény (TV seriál)
1991 Urban Angel (TV seriál)
1990 Bojíte se tmy? (TV seriál)

Dokumentární

2017 CODumentary
2007 Hurikán na povel (TV film)

TV pořady

2014 Hollywood Today Live (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Nobility

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace