foto

Luke Kirby

  • nar. 29.6.1978 (41 let)
    Hamilton, Ontario, Kanada

Biografie

Luke Kirby se narodil americkým rodičům jako Luke Farrell Kirby. Jeho rodiče se do Kanady přistěhovali před jeho narozením. Po studiu základní školy Chatham South School přešel na National Theatre School of Canada, kde se věnoval dramatu. Studium dokončil v roce 2000. Po dokončení konzervatoře se vrhl na dráhu herectví.

Začal se objevovat v prvních filmech. Zahrál si roli Jakea Hollandera ve filmu Ztracená, Angela Barberiniho ve filmu Mambo Italian. Mezi jeho nejznámější role bezesporu patří „alias Jim“ ve filmu Halloween: Zmrtvýchvstání nebo role Nicka Steinwalda ve filmu Šéfe, jsem v tom!, kde si zahrál společně s Lindsay Lohan. Zahrál si také v dramatu Skleněný, ve kterém si zahrál vychovatele Pierce.

Luke není ženatý a nemá žádné děti.

Jiří "jirik2103" Kratochvíl

Herecká filmografie

Filmy

2019 Skleněný
2018 Little Woods
2017 Another Kind of Wedding
Psí poslání
2015 Neklidná mysl
2013 Krajina poskvrněných
2012 The Samaritan
2011 Take This Waltz
2009 Šéfe, jsem v tom!
2007 V dostihovém sedle
2005 Golfový sen
Teorie oken
2004 Sex Traffic (TV film)
2003 Jak nezískat Pulitzera
Mambo italiano
Štěstí
2002 Halloween: Resurrected
Halloween: Zmrtvýchvstání
2001 Přístav (TV film)
Ztracená

TV seriály

2019 The Twilight Zone (TV seriál)
Not All Men (S01E07)
Výstřední společnost (TV seriál)
Období malých ústupků (E08)
Dnes ne, Satane (E05)
The Deuce: Špína Manhattanu (TV seriál)
That's a Wrap (S03E07)
This Trust Thing (S03E06)
You Only Get One (S03E05)
další epizody (6)
2018 Sorry for Your Loss (TV seriál)
Welcome to Palm Springs (S01E09)
The Deuce: Špína Manhattanu (TV seriál)
Nobody Has to Get Hurt (S02E08)
We're All Beasts (S02E06)
All You'll Be Eating is Cannibals (S02E05)
další epizody (7)
The Marvelous Mrs. Maisel (TV seriál)
Simone (S02E01)
Mrtvý bod (TV seriál)
Deductions (S03E15)
Warning Shot (S03E13)
2017 The Marvelous Mrs. Maisel (TV seriál)
Thank You and Good Night (S01E08)
Because You Left (S01E03)
Ya Shivu v Bolshom Dome Na Kholme (S01E02)
další epizody (4)
Bull (TV seriál)
Dirty Little Secrets (S01E22)
2016 Rectify (TV seriál)
All I'm Sayin' (S04E08)
Happy Unburdening (S04E07)
Physics (S04E06)
další epizody (7)
2015 Najděte mi hrdinu (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
The Astronaut Wives Club (TV seriál)
Landing (E10)
Flashpoint (E05)
Liftoff (E04)
další epizody (6)
Rectify (TV seriál)
The Source (S03E06)
The Future (S03E05)
Girl Jesus (S03E04)
další epizody (6)
Dobrá manželka (TV seriál)
Manipulace (S07E03)
2014 Rectify (TV seriál)
Unhinged (S02E10)
Until You're Blue (S02E09)
The Great Destroyer (S02E08)
další epizody (8)
2013 Rectify (TV seriál)
Jacob's Ladder (S01E06)
Plato's Cave (S01E04)
Modern Times (S01E03)
další epizody (5)
Lovci zločinců (TV seriál)
2πR (S02E11)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Men in Black (S03E14)
2012 Jak prosté (TV seriál)
The Rat Race (S01E04)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Vanity's Bonfire (S14E07)
2009 Cra$h & Burn (TV seriál)
Flashpoint (TV seriál)
Last Dance (S02E08)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Folie a Deux (S08E07)

Dokumentární

2000 Give Me Your Soul...

Host

TV pořady

2019 71st Primetime Emmy® Awards (TV pořad)