foto

August Strindberg

  • nar. 22.1.1849
    Stockholm, Stockholms överstathallarskap, Švédsko-norská unie
  • zem. 14.5.1912 (63 let)
    Stockholm, Stockholms överståthållarskap, Švédsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Creditors - divadelní hra
2014 Frøken Julie - divadelní hra
2013 Fröken Julie - divadelní hra
Julie - divadelní hra
2011 Julie - divadelní hra
2009 Miss Julie - divadelní hra
2007 Spöksonaten (TV film) - divadelní hra
2005 Slečna Julie (TV film) - divadelní hra
2003 Noite de São João - divadelní hra
2001 Otac (TV film) - divadelní hra
1999 Den starkare - divadelní hra
Julie - divadelní hra
Slečna Julie (divadelní záznam) - divadelní hra
1996 Play Strindberg (TV film) - divadelní hra
1994 Drømspel - divadelní hra
Otec (TV film) - divadelní hra
1991 Pita - divadelní hra
1989 Erösebb, Az - divadelní hra
1988 En far (TV film) - divadelní hra
Fordringsägare - divadelní hra
Oväder (TV film) - divadelní hra
Påsk (TV film) - divadelní hra
Slečna Júlia (divadelní záznam) - divadelní hra
Slečna Júlia (divadelní záznam) - divadelní hra
1987 Miss Julie (TV film) - divadelní hra
1986 Miss Julie (TV film) - divadelní hra
1985 Father, The (TV film) - divadelní hra
Gospodjica Julija (TV film) - divadelní hra
1984 Mademoiselle Julie (TV film) - divadelní hra
1982 Danse de mort, La (TV film) - divadelní hra
Haláltánc (TV film) - divadelní hra
Kamraterna (TV film) - divadelní hra
Pelikanen (TV film) - divadelní hra
1981 Créanciers (TV film) - divadelní hra
1980 Ett drömspel (TV film) - divadelní hra
1978 Kristína (TV film) - divadelní hra
1977 Pâques (TV film) - divadelní hra
1976 Pääsiäinen (TV film) - divadelní hra
1975 Mit dem Feuer spielen (TV film) - divadelní hra
1974 Brända tomten (TV film) - divadelní hra
Erik XIV (TV film) - divadelní hra
Gustav III (TV film) - divadelní hra
Karl XII (TV film) - divadelní hra
1973 Båndet (TV film) - divadelní hra
Isä (TV film) - divadelní hra
Pelikanen (TV film) - divadelní hra
Pelikani (TV film) - divadelní hra
1972 Miss Julie - divadelní hra
Spöksonaten (TV film) - divadelní hra
1971 Leka med elden (TV film) - divadelní hra
Stronger, The (TV film) - divadelní hra
1970 Königin Christine (TV film) - divadelní hra
1969 Dance of Death, The - divadelní hra
Epitaph für einen König (TV film) - divadelní hra
Fröken Julie (TV film) - divadelní hra
Gläubiger (TV film) - divadelní hra
Kustaa Vaasa (TV film) - divadelní hra
Otec - divadelní hra
Paria (TV film) - divadelní hra
1968 Fräulein Julie (TV film) - divadelní hra
1967 Fadren (TV film) - divadelní hra
Neiti Julie (TV film) - divadelní hra
Paarungen - divadelní hra
1966 Nach Damaskus (TV film) - divadelní hra
1965 Erik XIV (TV film) - divadelní hra
Fräulein Julie (TV film) - divadelní hra
Gustav Vasa (TV film) - divadelní hra
Miss Julie (TV film) - divadelní hra
1964 Bandet (TV film) - divadelní hra
Ensimmäinen varoitus (TV film) - divadelní hra
Kustaa III (TV film) - divadelní hra
Totentanz (TV film) - divadelní hra
Wetterleuchten (TV film) - divadelní hra
1963 Ett drömspel (TV film) - divadelní hra
1962 Ghost Sonata, The (TV film) - divadelní hra
Teatterituokio: Ensimmäinen varoitus (TV film) - divadelní hra
Valborgsafton i Fagervik (TV film) - divadelní hra
1961 Fordringsägare (TV film) - divadelní hra
1960 Kuolemantanssi (TV film) - divadelní hra
Le lien (TV film) - divadelní hra
Oväder (TV film) - divadelní hra
Strindberg on Love (TV film) - divadelní hra
1959 Paria (TV film) - divadelní hra
1958 Påsk (TV film) - divadelní hra
1957 Svarta handsken (TV film) - divadelní hra
1956 Frøken Julie (TV film) - divadelní hra
1954 Karin Månsdotter - divadelní hra
1951 Slečna Julie - divadelní hra
1948 Tanec smrti - divadelní hra
1946 El pecado de Julia - divadelní hra
1928 Synd - divadelní hra
1922 Slečna Julie - divadelní hra
1919 Júlia kisasszony - divadelní hra
Kameraden - divadelní hra
Rausch - divadelní hra
1915 Plebej - divadelní hra
1912 Dødedansen - divadelní hra
Fadren - divadelní hra
Fröken Julie - divadelní hra
Padre

TV seriály

1983 Mäster Olof (TV seriál) - divadelní hra
1976 Teatro Club (TV seriál) - divadelní hra
1975 Lletres catalanes (TV seriál) - divadelní hra
1969 ITV Saturday Night Theatre (TV seriál) - divadelní hra
1967 ITV Playhouse (TV seriál) - divadelní hra
1965 Estudio 1 (TV seriál) - divadelní hra
1964 Theatre 625 (TV seriál) - divadelní hra
1960 Pakinateatteri (TV seriál) - divadelní hra
1959 Play of the Week (TV seriál) - divadelní hra
1956 Armchair Theatre (TV seriál) - divadelní hra
1955 ITV Play of the Week (TV seriál) - divadelní hra
ITV Television Playhouse (TV seriál) - divadelní hra

Spisovatelská filmografie

Filmy

1992 Võlausaldajad - kniha
1985 Naimakauppoja (TV film) - kniha
1981 Kameraden (TV film) - kniha
1976 Herbst (TV film) - kniha
1973 Inferno (TV film) - kniha
1969 Totentanz (TV film) - kniha
1966 Hemsöborna (TV film) - kniha
1956 Ett dockhem - kniha
1955 Giftas - kniha
Hemsöborna - kniha
1944 Lidé z Hemso - kniha
1926 Giftas - kniha
1922 Högre ändamål - kniha
1919 Hemsöborna - kniha

TV seriály

1976 En dåres försvarstal (TV seriál) - kniha
1971 I havsbandet (TV seriál) - kniha
1970 Röda rummet (TV seriál) - kniha

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace