foto

Milan Býček

  • nar. 1963
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvent architektury VUT v Brně patří k nejvytíženějším českým filmovým architektům. Podílel se na více než čtyřiceti filmech, seriálech a televizních snímcích. Do filmového světa vstoupil v roce 1993 spoluprací s Jiřím Menzelem na snímku Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina. Pracoval takřka na všech filmech Jana Hřebejka. Výpravu měl na starosti také ve filmech Báječná léta pod psa (1997), Rok ďábla (2002), Želary (2003), Mistři (2004), Obsluhoval jsem anglického krále (2006), Občanský průkaz (2010), Ženy v pokušení (2010) nebo Muži v naději (2011). Byl několikrát nominovaný na Českého lva.

HBO

Scénografická filmografie

Filmy

2017 Bajkeři
Milada
2016 Bezva ženská na krku
Masaryk
2015 Jen my víme kde
2014 Dědictví aneb Kurva se neříká
Pohádkář
2013 Hořící keř (TV film)
2012 Martin a Venuše
Odpad město smrt
Signál
Svatá čtveřice
2011 Muži v naději
2010 Občanský průkaz
Ženy v pokušení
2006 Obsluhoval jsem anglického krále
2004 Mistři
2003 Želary
2002 Rok ďábla
2000 Cesta z města
Musíme si pomáhat
Oběti a vrazi
1999 Hanele
Pelíšky
1998 Jezerní královna
1997 Báječná léta pod psa
Polobotky (TV film)
1995 Cesta peklem
1994 Jak si zasloužit princeznu
1993 Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina

TV seriály

2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Na dosah ruky - 1. část (E09)
Znamení lyry - 2. část (E08)
Znamení lyry - 1. část (E07)
další epizody (9)
Živé terče (TV seriál)
Mazalové (TV seriál)
Úplně ztracená princezna (S02E02)
Sedm trpaslíků (S02E01)
První republika (TV seriál)
Díl čtvrtý (S02E04)
Díl třetí (S02E03)
Díl druhý (S02E02)
další epizody (4)
2016 Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Pustina (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2015 Případ pro exorcistu (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Rande s poslem (E28)
Konečně otevřeno! (E27)
Spolek (E26)
další epizody (28)
Vinaři (TV seriál)
Svatba (S02E16)
Úplněk (S02E15)
Loupež (S02E14)
další epizody (16)
2014 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 13 (S01E13)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
další epizody (13)
Mazalové (TV seriál)
Děd Vševěd (S01E14)
Třináctá komnata (S01E13)
Kontrola shora (S01E12)
další epizody (14)
První republika (TV seriál)
Štvanice (S01E22)
Sbohem a odpusťte (S01E21)
Eskamotér (S01E20)
další epizody (22)
Vinaři (TV seriál)
Hody (S01E16)
Derby (S01E15)
Lovecká sezona (S01E14)
další epizody (16)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Škoda lásky (S01E01)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Příjezd (E01)

Herecká filmografie

Filmy

2011 Muži v naději
2005 Doblba!

Dokumentární

2012 Film o filmu: Hořící keř (TV film)

TV pořady

2017 24. Český lev (TV pořad)
2013 Božské dorty od Markéty (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace