foto

Petr Kubík

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petr Kubík je českým scénáristou a režisérem. Od svých 15 let točil krátké amatérské filmy, které se později přetransformovali společně s jeho cestovatelskou vášní v cestopisné dokumenty. Později začal spolupracovat na natáčení WRC Rally a Dakaru. V roce 2008 se režijně podílel na dokumentu o problematice bezdomovectví v hlavním městě Praze. Při režijních studií na FAMO v písku se začal věnovat vizuálním efektům. V roce 2009 spolupracoval jako VFX supervisor s Vojtěchem Kotkem na projektu „ctrl EMOTION". V roce 2012 se jako VFX supervisor podílel na projektu Cyril a Moteděj: Apoštolové Slovanů, který byl uveden jako čtyřdílný seriál i jako celovečerní film. V roce 2013 započal práce na mezinárodním road movie Montenegro, který propojil 18 lidí z 8 různých zemí byl distribuován po celé Východní Evropě. V tomtéž roce režíroval taktéž film  „Lost Legion" v Hollywoodské produkce Lions Gate. V současné době se věnuje režii reklam a vývoji nových filmových projektů.

Zdroj: Petr Kubík

Herecká filmografie

Filmy

2009 Den draka (studentský film)

TV seriály

2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Odkaz (E04)
Neznámé časy (E03)
1975 Slovácko sa nesúdí (TV seriál)
Nadílka (S01E03)

Režijní filmografie

Filmy

2019 Zakletá princezna
2016 Montenegro
2014 The Lost Legion (TV film)
2009 Zkouším vstát (studentský film)
2008 Konec dobrodružství (studentský film)

Dokumentární

2013 Ti z Labského údolí

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Montenegro

Kameramanská filmografie

Filmy

2019 Verdikt osudu

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace