foto

Petr Kubík

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petr Kubík je českým režisérem, kameramanem a VFX supervisorem. Od svých 15 let začal běhat s kamerou a točit krátké filmy. Ve svých 20 letech začal cestovat a točit cestopisné dokumenty, rally a Dakar. V roce 2008 se režijně podílel na dokumentu o problematice bezdomovectví v hlavním městě Praze. Při režijních studií v písku se začal taktéž věnovat vizuálním efektům. V roce 2009 spolupracoval jako VFX supervisor s Vojtěchem Kotkem na projektu „ctrl EMOTION". V roce 2012 se jako VFX supervisor a kameraman druhého štábu podílel na projektu Cyril a Moteděj: Apoštolové Slovanů, který byl uveden jako čtyřdílný seriál a jako celovečerní film. V roce 2013 započal práce na mezinárodním road movie Syndrom Léta, který propojil 18 lidí z 8 různých zemí a bude distribuován do kin po celé východní Evropě. Snímek spojuje jeho dosavadní vášně jakými jsou off-road, cestování a natáčení. V tom samém roce režíroval taktéž pilot pro kanadský seriál „Lost Legion" a zároveň i krátký dokumentární snímek o lezení s názvem „Ti z Labského údolí", mapující vznik jištění na pískovci. V současné době se věnuje dokončení projektu Syndrom Léta, který by do Českých kin měl jít na podzim tohoto roku.

Zdroj: Petr Kubík

Herecká filmografie

Filmy

2009 Den draka (studentský film)

TV seriály

2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Odkaz (E04)
Neznámé časy (E03)
1975 Slovácko sa nesúdí (TV seriál)
Nadílka (S01E03)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Montenegro
2014 The Lost Legion (TV film)
2009 Zkouším vstát (studentský film)
2008 Konec dobrodružství (studentský film)

Dokumentární

2013 Ti z Labského údolí

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Montenegro

Kameramanská filmografie

Filmy

2019 Verdikt osudu

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace