foto

Frans Weisz

  • nar. 23.7.1938 (81 let)
    Amsterdam, Noord-Brabant, Nizozemsko

Biografie

Frans Weisz (1938) je nizozemský filmový a TV režisér. Film studoval na školách v Amsterdamu a v Římě. Natočil téměř dvě desítky filmů, z nichž některé se staly klasickými díly nizozemské kinematografie. Z jeho oceňované tvorby uveďme snímky Gangsterka (Het Gangstermeisje, 1965), Červený Sien (Rooie Sien, 1975), Charlotte (1980), Zlomyslná rozkoš (Leedvermaak, 1989), Poslední volání (Hoogste tijd, 1995) či TV seriál Při bližším zkoumání (Bij nader inzien, 1991).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

1989 Leedvermaak
1986 Abel
1981 Charlotte
1975 Rooie Sien
1966 Het gangstermeisje

Herecká filmografie

Filmy

1986 Als in een roes...
1965 Aah... Tamara
Jongens, jongens, wat een meid

Dokumentární

2007 Allemaal film (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky