foto

Yannis Economides

  • nar. 1967
    Limassol, Kypr
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Yannis Economides (1967, Limassol, Kypr) odešel v roce 1987 do Atén, aby mohl studovat film. Po několika krátkých a dokumentárních filmech debutoval v roce 2003 celovečerním snímkem Matchbox. Jeho druhý film Soul Kicking (2006) byl uveden v canneské sekci Semaine de la critique a následně soutěžil na četných festivalech po celém světě. Třetí snímek Knifer (2010) měl premiéru na prestižní přehlídce v korejském Busanu a získal sedm cen Řecké filmové akademie, včetně těch za nejlepší film, režii a scénář.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2017 Odnikud
2011 Zmařené mládí
2005 Probuzení
2001 O kalyteros mou filos

TV seriály

2001 Eisai to tairi mou (TV seriál)

Dokumentární

2011 Directing Hell

Režijní filmografie

Filmy

2014 Stratos
2010 Macherovgaltis
2006 I psyhi sto stoma
2002 Spirtokouto

Dokumentární

1990 Kalimera nyhta

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace